Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ma voltam a suliban, a tanár...

Ma voltam a suliban, a tanár azt hajtotta, hogy milyen kicsi nép vagyunk, nem érünk semmit, ha megtámadnánk az USA-t game over stb, nektek mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Mert nekem kurv@ra elegem van. Akkor Belgium milyen nemzet területileg? Vagy Macedónia, Montenegró stb??? Amíg a saját nemzetünket lenézzük SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN nem lesz előrelépés, és ameddig ilyen politikusaink vannak. Meg felhozta, hogy é n jó vagyok töriből. Elkezdett magyarázni az orosz frontról, és hogy a honvédek biciklivel mentek ki. Már rooseveltet hozta fel, mondtam, hogy az az amerikai elnök volt, hogy jön a Keleti fronthoz? Erre meg azt hozta fel, hogy ne menjünk a töri részébe, de akkor meg minek hozza fel ?? Szégeyn, hogy ez megy az oktatásban, hogy még a saját nemzetünket is gyalázzuk!!
2010. szept. 2. 17:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
67%

"Aztán akkor mi lesz, ha azok leszünk? Semmi. USA ellen (és még rohadt sok ország ellen) akárhogy nézzük, semmiféle lehetséges fejlesztés se tudná Magyarországot felkészíteni."

Akkor költözz Nigériába, ha ennyire mindegy.

2010. szept. 2. 19:37
 12/24 A kérdező kommentje:
Ott van Szlovákia. 2
2010. szept. 2. 19:50
 13/24 A kérdező kommentje:
Ott van ún. Szlovákia. 20éve még nem is volt, mégis hogy feljöttek? Mert hazudtak történelmet IS maguknak.(többek közt) Már lassan Románia is lehagy bennünket, pedig az 20éve nagyon a béke s_gge alatt volt!
2010. szept. 2. 19:51
 14/24 anonim ***** válasza:
49%
A tanárodnak igaza van. Kicsi nép vagyunk, és mi magunk osszuk meg magunkat.A történelemnek ugyanazt a részét minden korban másképp tanítják/tanították.A Svájciak jó példa. Négy népcsoport hétszáz éve békében, jólétben él együtt.Viszont rendkívül fegyelmezettek, kötelességtudók,spórolósak.A demokráciát is tisztelik. Választásokkor, népszavazásokkor tudják, mire, és kire szavazzanak.
2010. szept. 2. 19:54
 15/24 anonim ***** válasza:
34%
Aki azt írta, hogy regionális nagyhatalom lehetnénk az bődületes nagy baromságot írt. Még Trianon előtti határokkal sem tudnánk azt elérni. Ott van Franciaország, Németország és Nagy-Brittania, ők a regionális nagyhatalmak. Viszont ott van az osztrákok példája is, valamivel kisebb ország mint mi, de mégis élhető, békés. Annyiban a tanárodnak igaza van, hogy gyakorlatilag az USA "uralja" a világot, de ezért jött létre az EU. És az is elítélendő, hogy ilyen pesszimizmussal beszél a magyarságról. Én is realista vagyok és tulajdonképpen igaz, amit mondott a tanárod, de a versenyzőket sem azzal bíztatják, hogy ugyan már valaki mindig veszít és mi leszünk azok.
2010. szept. 2. 20:38
 16/24 A kérdező kommentje:

"Még Trianon előtti határokkal sem tudnánk azt elérni"

Azért vették el a területek majd 3/4-ét, mert nem ért semmit? A franciáknak eleve konkorencia lettünk volna. De az ilyen mi lett volna ha dolgokba ne menjünk bele. Azért a Kárpát-medence kincseit szerintem nem kell ecsetelni, szóval ez, hogy: "nem értünk volna semmit, nem lettünk volna azok stb." duma nem sokat ér ezzel szerintem.

2010. szept. 2. 20:42
 17/24 anonim ***** válasza:

Kicsi nép vagyunk, de a baj nem ez, hanem az, hogy elnyomja állambácsiék csapata azokat, akik miatt a hírünk "nagy", elismerésre méltó lehetne, hiszen sok tehetség nem él meg hazánkban. Ma a tanfolyami tanárom említette, hogy már évek óta tartozik neki jogdíjjal a jogvédő szervezet... És mit tud tenni? Rokonom külföldre ment orvosként, mert nem akar elfogadni hálapénzt, ott nem kell, megél hálapénz nélkül is. Tovább is van, mondjam még?

Azt mondják, kicsi a bors, de erős, de nálunk túl nagy hatalmat kapnak azok, akik nem akarják, hogy erősek legyünk. Svájc is kicsi, de erős valamiben, ami miatt semleges maradhatott a világháborúkban.

2010. szept. 2. 22:02
 18/24 anonim ***** válasza:

"Aki azt írta, hogy regionális nagyhatalom lehetnénk az bődületes nagy baromságot írt. Még Trianon előtti határokkal sem tudnánk azt elérni."

Miért ne?

Ennek a régiónak simán lehetnénk vezető hatalma:

[link]

Van akkora potenciál ebben az országban, hogy átvegye ezt a szerepet Ausztriától.

"Viszont ott van az osztrákok példája is, valamivel kisebb ország mint mi, de mégis élhető, békés."

Ott olyan is a vezetés.

2010. szept. 2. 22:17
 19/24 anonim ***** válasza:

Egyébként, ha már az USA-nál vagy Nagy Britanniánál tartunk, az sem egyik napról a másikra lett a világ és Európa meghatározó hatalma.

Kína ma gyakorlatilag megkerülhetetlen hatalom. A világ második legnagyobb hatalma. Mi volt hetven évvel ez előtt? Egy kis leszarom osztályú harmadik világbeli senki.

2010. szept. 2. 22:27
 20/24 anonim ***** válasza:

22:27

Magyarországnak 1000 évig kellett próbálkoznia az egyre jobban kiteljesedő kudarcért.

Engem nem érdekel, hogy mi lesz Magyarország sora, lesz.arom, a saját sorsom engem jobban érdekel. Egyszer élek, és nem azért, hogy mások eszméit szolgáljam, hanem azért, hogy ÉN jól éljem le ezt a rövid időt, és az én eszméim szerint éljek. Aztán ha valaki lemer önzőzni nézzen magába, és tegye fel magában a kérdést: Én önzetlen vagyok? Egy csövesnek se dobna senki pénzt, ha az megrugdalná az embereket. De ha mosolygást, köszönetet kapsz, lelki felüdülést,máris vettél valamit a pénzedért. Ilyen az ember, önző, mindenhol ott van az "ÉN". Mellesleg nem fogok meghalni egy képzeletbeli kerítésért, amit egyesek országhatárnak neveznek.

2010. szept. 2. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!