Minek védjem a környezetet, ha majd az apokalipszis idején semmilyen kompenzációt nem fogok ezért kapni? Sőt kifejezetten a nagy szennyezők (azaz a gazdagok) fognak az utolsó erőforrásokhoz és az élelmiszerekhez hozzájutni.
"ha egy mód van rá mindig a környezettudatos dolgokat vesszük meg"
Azaz? Mit figyelsz egy dolognál, mikor a környezettudatosságára vagy kíváncsi?
Folytatás, mert véletlenül elküldtem:
Elég sokat elmélkedtem, hogy igaz-e a felirat, de végül megvettem. 300 forinttal drágább volt, mint az import. Otthon végiggondolva a dolgot arra jutottam, hogy valószínűleg nem magyar, és még lehet hogy távolabbról is hozták, mint a másik importot. Végtére is többet fizettem azért, hogy rosszabb legyen a környezetnek. Feldughatja az összes ott dolgozó az őszibarackot magának. Rájuk pl. szerintem nem lehet ráfogni, hogy picit is környezetbarátak lennének.
Azta krva most akkor te környezet tudatosabb vagy mint aki elment egy méterrel odébb,hogy a szelektívbe dobja a kukát?
Magyar barackot vettél,a magyar piacot támogattad ezzel,ennyi.Ez az ami nem környezet tudatos.
A szelektív gyűjtés az első számú dolog amivel tenni kell valamit,hiszen nem lesznek újra hasznosított dolgok,ha nincs aki szelektíven gyűjtsön.
Pazarolhatnám a vizet és sz*rhattam volna bele milyen eszközöket veszek itthonra,de mindből a drágább A+++ takarékos van megvéve.Nem csak áramot,de vizet is kevesebbet használ.
Millió egy apróság van amit az ember megtesz,de nem henceg vele mert nem ez a lényege a környezetvédelemnek.
De úgy látom neked alapvetően baj van ott bent a villanykörtével,nem is pazarlom tovább az időmet.
Még,hogy milyen áldozatokat hozok a környezetért..
Ugyan azt mint mindenki más.Én nem vagyok sem fafeldolgozó,sem gyárvezető,nincs semmim amivel ártok a környezetemnek,így az egyetlen amivel hozzá tudok járulni azok az alapvető dolgok.
És! Ez bőven elegendő.Ha mindenki csak "elmenne egy métert" a szelektívig és nem elhajintaná a p*csába az utcán nem kellene azon aggódni,hogy az óceán is tele van már szeméttel.
De kíváncsi vagyok mi az amit te annyira feláldoztál a környezetért,hogy azonnal hisztis gyerek módjára "pusztuljon minden és mindenki" üzemmódba kellett,hogy kapcsolj.
Fához kötötted magad,hogy ne vágják ki mint a filmekben? :')
"Magyar barackot vettél,a magyar piacot támogattad ezzel,ennyi.Ez az ami nem környezet tudatos."
Ezek után végérvényesen elvesztetted a vitát, mert kiderült, hogy gőzöd nincs a környezettudatosságról. A környezetvédelem egyik legfontosabb tényezője a hazai (méginkább helyi) termékek vásárlása, mert nem kell szén-dioxidot kibocsátani a termék utaztatásáért. Szóval legyél szíves a jövőben ki se ejteni a szádon, hogy te akár minimális szinten is képviseled a környezetvédelmet, mert ez csupán egy hazugság fröcsögése lenne. persze, ha nem vagy képes meglenni hazudgálás nélkül, csináld csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!