Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Gulyás Márton mit ért az...

Gulyás Márton mit ért az alatt hogy a politikának totálisnak kell lennie és az életünk minden területén jelen kell lennie? Hogy lehetne már egy demokráciában totális a politika? Az milyen demokrácia?

Figyelt kérdés
Most a sok párt meg egyezett hogy minden olyan pontban ami a kínai rendszere hasonlít egyetértenek?
2021. okt. 14. 17:34
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Meg a hozzájuk tartozó kurzusaik?
2021. okt. 14. 17:37
 2/19 anonim ***** válasza:
44%
Ne keress szolga szavaiban értelmet. Azt mondja, amit ura és parancsolója diktál, nem mérlegel, nem gondolkodik. Az veszélyes.
2021. okt. 14. 17:39
 3/19 A kérdező kommentje:

Ne általánosítsak jobban mi? xD

Nah fölrakom újra a kérdést

Gulyás Márton mit ért az alatt hogy a politikának totálisnak kell lennie és az életünk minden területén jelen kell lennie? Hogy lehetne már egy demokráciában totális a politika? Az milyen demokrácia?

Ezt tényleg mondta a Gulyás!

A többi részét meg felejtsd el! xD :)

2021. okt. 14. 17:51
 4/19 A kérdező kommentje:
Mintha ki felejtette volna a részleteket!
2021. okt. 14. 17:53
 5/19 molnarmarcell21 ***** válasza:
74%
kevered a totálist a totalitáriussal.
2021. okt. 14. 18:09
 6/19 anonim ***** válasza:
8%
Komcsi gondolkodásmód. Ennyi.
2021. okt. 14. 18:51
 7/19 A kérdező kommentje:
Átfogó a másik önkény uralom nem keverem értem hogy van különbség! De hogy jön ez ide nem az önkény uralom viszonylatában tettem fel a kérdést és mondtam hogy azt a részt felejtsd el! Akár ki is fejthetnéd hogy a totális politika miért jó? Meg hogy hogyan néz ki a gyakorlatba! Szerintem ez a fogalom át lépi a magánszféra határait! A köztereken sem annyiara jó ha meg szabják hogy hogyan működjünk az emberek ugyan is szeretik maguk intézni a dolgaikat nem szeretik ha gyerekként kezelik őket! Meg azt sem ha külső erők az akaratuk ellenére avatkoznak az életükbe!
2021. okt. 15. 07:14
 8/19 molnarmarcell21 ***** válasza:
72%

Egyszerűbb lenne, ha a szövegkörnyezetet is megmutatnád, mert így csak tippelni tudunk, de feltételezem arra gondolt, hogy a politika nem tettetheti, hogy kivonja magát a gazdaság vagy a kultúra szabályozásából.

Azt nyilván te sem gondolhatod komolyan, hogy szerinte be kellene adnunk állami kontroll alá a méltóságunkat, szabadságjogainkat.

2021. okt. 15. 08:19
 9/19 A kérdező kommentje:

[link]

Nem én érdeklődök próbálom el képzelni milyen az és miért jó ha a politika totális?

2021. okt. 15. 09:27
 10/19 A kérdező kommentje:

"Olykor felmerül, hogy túlteng az aktivista nézőpont a Partizán-interjúkban, amikor olyan vendégeken is kitartóan ideológiai, társadalompolitikai szempontokat kérsz számon, akik nem politikai döntéshozók, hanem tudósok, celebek, művészek.

Teljesen értem a kritikát. Az a válaszom erre, hogy én a politika totális felfogását vallom. Szerintem nem lehet úgy társadalomban élni, hogy apolitikusak maradjunk, mert az apolitikusság is egy politikai pozíció. Nincs olyan szakma, munkahely, aminek ne lenne politikai relevanciája. Amikor valaki – pláne, ha a nyilvánosságban dolgozott – azt mondja nekem, hogy ez neki nem volt feladata, akkor szerintem vagy nem mond igazat, vagy elmulasztotta azt az alapvető önreflexiós munkát, hogy belássa: a tevékenységével hatást gyakorolt másokra. Értem, hogy ez egy sokszor irritáló attitűd az emberek számára, de nem arról van szó, hogy mindenkit bele akarok kényszeríteni a politikai pozícióba, hanem hogy hamisnak tartom, amikor valaki azt gondolja, hogy az ő létezésének nincs politikai dimenziója."

2021. okt. 15. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!