Olvastam régebben egy cikket,ahol van olyan ország is,ahol kétszer annyi munkaszüneti nap van egy évben,mint nálunk.
Ráadásul ha hétvégére esik,még ez a kevés szabadnap is kiesik.
Megnéztem,2022-ben megint lesz több olyan ünnep is,ami hétvégére esik.
Nem lenne jó,ha egy nemzeti ünnep hétvégére esik,akkor az előtte vagy utána lévő munkanap munkaszüneti lenne?
Támogatnád ezt?
2021. okt. 10. 21:40
1/9 anonim válasza:
Nekem tök mindegy.
2021. okt. 10. 21:43
2/9 anonim válasza:
Én inkább a szombati ledolgozós hülyeségeket vezetném ki.
Ilyen más országban nincs.
2021. okt. 10. 21:43
3/9 IV. KecskeShajt válasza:
Munkaszüneti napból sosincs elég.
2021. okt. 10. 21:47
4/9 A kérdező kommentje:
Hát pont ez az,hogy még le is kell dolgozni szombaton.
Persze ha hétvégére esik egy amúgy is szabadnap,azért nem adnak semmi kárpótlást,pedig amúgy sem sok ünnepnap van.
Abból is van olyan,ami mindig fixen vasárnapra esik,pl húsvét.
2021. okt. 10. 21:47
5/9 anonim válasza:
Inkább egységesen felhúznám a szabadságot 30 napra (+ gyerek után járó, akinek van). Nonszensz, hogy az idősebbeknek több jár. Jók az ünnepnapok, de ha lehet, inkább akkor maradnék távol a munkától, amikor pihenésre van szükségem, vagy dolgom van, nem akkor, amikor a törvény lehetővé teszi.
2021. okt. 10. 21:49
6/9 A kérdező kommentje:
Az is jó ötlet lenne,ha mindenkinek több lenne,és maga rendelkezne vele.
A legtöbb ünnepet amúgy is így tekintik az emberek,hogy hát nem kell dolgozni menni.
Szerintem régebben még örültek mondjuk a Karácsonynak,meg mikor gyerek voltam,akkor nagyobb hagyománya volt a húsvétnak is.
Ma már sokan még fát sem állítanak karácsonykor,húsvérkor meg nincs összejárogatás,hanem mindenki örül,hogy szabad.
2021. okt. 10. 21:56
7/9 anonim válasza:
A ledolgozós szombatokat én is megszüntetném. Volt olyan munkahelyem, ahol kötelezően ki kellett venni az ilyen szombatokat szabadságnak, mert a külföldi partnereknél ilyen nem volt. Most vagy csapják hozzá rendesen a hétvégéhez, ha pont kedd vagy csütörtök a szabadnap, és ne legyen szombati munkanap áthelyezés (csak pár nap egy évben), vagy akkor ne adják ki mellé a hétfőt meg a pénteket, és vegye ki szabadságnak azt, aki szeretné.
2021. okt. 10. 21:57
8/9 anonim válasza:
Nem támogatnám, mert sok ember így sem tud mit kezdeni magával, - hát még ha többet vegetálhatna otthon vagy akárhol! Ha megvalósulna a dolog, akkor meg ezen a jogcímen csonkítanák tovább sok ember keresetét, - már a jelenlegi állapotok sem a szociális érzékenységről szólnak!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!