Mit üzennének az aradi vértanúk nekünk, mai magyaroknak?
Nem feltétlenül egyetlen, mindnyájuk nevében mondott üzenetre gondolok.
Az is jó, ha az aradiak közül egy-kettőt kiválasztotok, és ő mit üzenne a ma élő magyaroknak. Minél konkrétabb, annál jobb!
Maiaknak semmit. Nincs közük ehhez. Amiért harcoltak, az viszont sikerült. A kiegyezés után, egyenlő felekként a világ egyik legjobban működő országává vált a monarchia, és a magyar emberek számára az egyik legeredményesebb odőszakot hozta el. Ha nincs az ő harcuk, akkor sosem jutink el a kiegyezésig. Igaz kellett még majd egy emberöltő, de sikerült egy jobb haza alapjait megteremteniük.
Manapság szintén egy fantasztikus együttműködés részesei vagyunk az EU-n belül. Az alapok adottak. Nekünk kell eldöntenünk, hogy élünk-e a lehetőségekkel, vagy hagyjuk elúszni, kihasználni magunkat... nem kell ehhez üzenni semmit a múlt nagy hazafijainak. Mindenki tudja a dolgát, ésmeg tudja ítélni, hogy neki mi a jobb.
#1: Lehet valakinek az, nekem simán eszembe jutott.
#2, 3: Köszi szépen, a kifejtéseket külön is!
Mivel ők egy teljesen független országra törekedtek, szerintem elítélnek az EU.-t.
Mármint az ő szemszögükből az EU. olyan lenne, mint Fro. volt a IX. és XX. században pl. Romániával. Ha Romániában mondjuk Bukarestben sétáltál, akkor rengeteg épület, cég... francia birtokban v. francia finanszírozással épült/jött létre.
Na most elmész Mo.-on sétálgatni, mindenhol az EU.-s támogatás táblákat látod. Nagyrészt ugyan az, kivéve, hogy Fro. egy, az EU. meg 27 ország.
Én nem mondom, hogy helyesek a véleményük, de az ő szemszögükben én ezt gondolnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!