Hány éves korukban kezdett el érdekelni a politika, és mi miatt?
9.
Szóval éljen soká a sok-sok ígérgetés, a jóvoltadból - is - megy a nagy-nagy hazudozás-dömping, mert te és társaid utólag is legyintetek egyet, hogy "eh, végül is lehetett volna igaz is!"
Birkanépség.
Ha eleve nem gondolják komolyan az ígéreteik túlnyomó többségét, akkor egyáltalán minek mondogatják? Ez elvtelen, gusztustalan hozzáállás, egy normálisabb társadalomban ezért büntetés járna, ahogy volt is erre példa a történelemben.
12.
De a felelőtlen ígérgetés rosszabb, mert sokszor elérik vele, hogy ennek jóvoltából utána akár évtizedekig ne merjen a témához nyúlni senki, mert "az szavazatvesztéssel járna" és "mert az XY párt is belebukott".
Csak olyan ígérjen az ember, amit tartani tud. Vagy ha nem tudja, akkor normálisan ismerje el, hogy "Igen, hazudtam, egy jellemtelen szar vagyok".
14.
De aki az irreális ígéretek alatt is csápol - az se. Emlékszünk még amikor egyes politikusok képesek voltak 14.havi nyugdíjat emlegetni? Gondolom te ott is csápolsz, hiszen "milyen jól hangzó ígéret, ezekből lesznek a nagy fejlődések!"
Vagy még korábban a nagyon értelmes nyugdíjkompenzáció, meg random emelések egyes szakmákban amit be is tartott az az idióta aki kitalálta, padlóra is küldte vele a gazdaságot. Vivát, vivát, az ilyen ígéret a legjobb, ami több kárt okoz, mint hasznot.
16.
A reális javaslatokat nem kell elutasítani, de a populista szarságokat igen, mert azok szerepe nem több, mint a fogatlan prolik, földönfutó idősek és romák behülyítése.
18.
Na, tudsz-e olyan politikust mondani, akinek ígéretei reáliak voltak, betartotta őket és nem lett később káros következményei? Érdekelne, hogy ki volt ez a zseni, mert én még nem ismerem, ellenben láttam már vagy 10-15 magyar - vezető - politikust akik minden szart összeígértek és a prosztók meg is éljenezték, de vagy nem lett belőlük semmi, vagy több kár keletkezett, mint haszon, esetleg eleve paradoxon volt jogilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!