A Baloldaliak azért utálják a gazdagokat mert irigyek rájuk?
Honnan veszed, hogy a baloldaliak utálják a gazdagokat?
Szerintem meg alapból van egy társadalmi csoport politikai irányultságtól függetlenül aki utálja őket különböző okokból kifolyólag.
Részben igen.
Gyakran hallok olyanokat baloldaliaktól, akik az öröklést megakarják szüntetni vagy óriási adókat kivetni rá.
Mert szerintük micsoda igazságtalanság,hogy valaki örököl egy ingatlant és kiadja.
A baloldal legfőbb ellenségei a fehér heteroszexuális férfiak.A legtöbb gazdag pedig ilyen.
A baloldal pedig a kisebbségekkel, színesekkel, lmbt-vel egyenlő.
Nem vagyok baloldali, de:
Nem zavar, ha másnak több van, ha az illető megdolgozott érte...maximálisan megérdemli.
De azt nem tartom normálisnak, hogy míg vannak akik olyan nyomorba születnek, hogy arra is minimális az esélyük, hogy egy alapvető anyagi biztonságot elérjenek, addig mások olyan luxusba születnek, hogy ha egész életükben semmit nem csinálnak, akkor is királyi életük van.
Én baloldali vagyok de amit a kettes ír az baromság..
Én sem irigylem senkitől egyébként. Ha volt olyan szerencsés, hogy ilyen jó helyre született akkor megérdemli.
3.
Az anyagi biztonságért tenni kell, nem pottyan az öledbe.
A gazdaságot, GDP-t meg azok a luxusban élők pörgetik, akikről írsz.Miattuk tud például a Bentley, meg a Rolex munkát adni az embereknek.
Hát onnan gondolom hogy utálják, hogy mindig ki akarják forgatni őket a pénzükből, csak azért mert van nekik.
Ha pl valaki lopással korrupcióbal szerezte a pénzt, az tisztességtelen, azt büntetni kell. De a baloldaliak sokszor minden gazdagot el akarnak szegényiteni márpedig a gazdagok többsége sem közpénzek ellopásából lett gazdag.
5: természetesen tenni kell, ezzel maximálisan egyetértek. A baj az, hogy van egy réteg, aki hiába dolgozza ki a belét, akkor is minimális esélye van csak, hogy ezt elérje, míg másoknak a kisujját se kell megmozgatni hozzá.
Szó se róla, társadalmi különbségek mindig is voltak és lesznek, de ha ezek túl nagyok az jellemzően nem előnyös. Ha megnézed általában a csóró országokban nagyobbak a különbségek.
A baloldal sem egységes. A kommunisták üldöznék, kisemmiznék a gazdagokat, tőkésosztályt, de a többség azért mérsékeltebb, nem olyan gyűlölködő, mint a szélsőbal.
A mainstream szociáldemokrata irányban is érvényesül az állami újraosztás iránti igény, de ez náluk csak abban nyilvánul meg, hogy szeretnék, ha a gazdagok több adót fizessenek és többet adnának a szegényeknek, így csökkentve a társadalmi különbségeket. A különbségek csökkenthetők, de nem szüntethetők meg, mivel már eleve óriási különbségek vannak az emberek között képességekben, tehetségben, szorgalomban, munkabírásban, mentalitásban, ami ha meg is próbálják elnyomni ezeket, előbb-utóbb úgy is kibukik.
7: be lehet látni, hogy társadalmilag az nem jó, ha hatalmasak a küülönbségek, ha egy embernek annyija van, hogy ezer élettel sem tudná elkölteni, mások meg nyomorognak
Egy normális társadalomban nincs baj azzal, ha vannak gazdagok, a baj azzal van, ha a társadalmi olló túl nagyra nyílik, extrém különbségek vannak. Ilyenkor nem ördögtől való pl. a legfelső 1%-ot jobban megadóztatni, és ebből a pénzből oktatási, fejlesztési programokat csinálni a szegények felemelésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!