A jobboldali gondolkodású emberekre jellemző az empátia hiánya, fogékonyabbak a pszichopátiára, mint a baloldaliak?
Nem feltétlenül, de nálunk az empátia szelektívebb.
Én empatikus vagyok egy hajléktalannal,egy rokkant emberrel, egy állattal.Pár éve önkénteskedtem az állatmenhelyen.
Viszont egy cigánnyal, migránssal szemben nem.Előbbiektől minden állami támogatást elvennék.
A hajléktalanok jelentős része, részben vagy egészen a saját hibájából vált hajléktalanná. Ellenben egy cigány nem tehet róla, hogy cigánynak született, és egy migráns sem tehet arról, ha a háború menekülésre kényszeríti a szülőföldjéről.
Az effajta "szelektív empátia" nem éppen következetes, inkább pozitív és negatív előítéleteken alapul.
"cigány nem tehet róla, hogy cigánynak született"
A viselkedéséről tehet.Magyarország nagyon megengedő ezzel kapcsolatban.
" és egy migráns sem tehet arról, ha a háború menekülésre kényszeríti a szülőföldjéről."
Persze, csak olyan helyekre "menekülnek", ahol tömik őket sok száz eurós segéllyel.
Természetesen, Vajna Tímea sem aranyásó, hanem szerelemből ment hozzá Vajnához.Ja, nem.
Itt most a tényleges jobboldali eszméket veszed alapul?? Vagy azt, hogy mindenki aki nem fideszes az balos??
Én nem vagyok fideszes, de jobboldali vagyok, mint ahogy a "baloldal" többsége is jobbos, de ugye mindenki "balos libsi" aki nem fideszes.
Ez amit kerdezel szerintem hülyeség. A jobboldaliak is empatikusak, csak van különbség jobbos "rasszisat" és jobbos hülye között. Én cigánynak nem adok pénzt, mert kb drogra gyűjtenek vagy cigire. De mikor látszik, hogy nényleg nem ez a helyzet, akkor szoktam, mert nem a cigányt látom benne hanem az embert. Ugyan ez van hajléktalannál, ha tényleg látszik rajta hogy nem piára gyűjt, hanem nincs mit enni, vagy van de attól még éhes vagy valami, akkor is szoktam adni. Mindenki szerint rendkívűl kedves vagyok és empatikus, de attól ugyan úgy jobboldali vagyok. Csak különbséget tudok tenni ember és ember között. Aki cigány nem feltétlenül rossz, aki magyar nem feltétlenül jó. Inkább azt kell nézni, hogy ki hogyan viselkedik, ki hogyan áll a dolgokhoz. Az agresszív, bunkó, emberek inkább a problémák és nem a cigányok, hajléktalanok, migránsok.
(Itt a migránsokon belül nem csak azokat a migránsokat értem, akikkel pár éve Orbán riogatta a népet, hanem az Ukrán, Román migránsokat, akik dolgozni jönnek át. Bár amikor dolgozni jönnek át addig jó, mert munkájukra adnak, becsületesen végzik. De mikor csak lakcím miatt jönnek, hogy a magyar nyugdíjat felvegyék, na az már nem jó...)
Mandineres cikk hatására írtam ki ezt a kérdést.
Lehet van benne igazság abban, hogy a baloldaliak nagyobb eséllyel válnak mentális betegekké, de én meg azt vettem észre, hogy a jobboldaliaknál a szociális érzéketlenség, szocio/pszichopátia erősebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!