Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Támogatnátok, hogy a lekapcsol...

Támogatnátok, hogy a lekapcsolt kiberbűnözők automatikusan az adott ország jogrendjében elérhető legsúlyosabb büntetést kapják?

Figyelt kérdés

Gondolok itt pl. azokra akik a zsarolóvírusokat írják, vagy a bitcoinos zsaroló emaileket küldözgetik, lelopják a kártyaadatokat és lehetne sorolni naphosszat. Támogatnátok, hogy akiket sikeresen elkapnak ezek közül az undorító alakok közül, azok automatikusan, bármiféle enyhítés vagy fellebbezés lehetősége nélkül az adott ország jogrendszerében elérhető legsúlyosabb büntetést kapják meg? Tehát pl. nálunk tényleges életfogytiglant, ahol csak 20 év mondjuk a csúcs, ott annyit, ahol meg halálbüntetés is játszik, nos...

Egyértelmű, hogy ezek az emberek a legkártékonyabbak és legelvtelenebbek közé tartoznak, így én logikusnak gondolnám ezt, elég nevetséges ami büntetést ezek kapni szoktak ettől függetlenül. Én pl. egy hete kapom naponta 20-30 példányban a freemail fiókomra a bitcoinos adathalász átverést, talán ha pár ilyen alak végleg a börtönben végezné a többi is leállna ezekkel...

2021. szept. 6. 14:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nem. Ezeket a tehetséges embereket inkàbb a bűnüldözés szolgálatába kéne állítani. Meg ezzel vissza is lehet élni pl itthon a fidesz tuti használná ezt az opciót azokra az etikus hackerekre akik kormányzati weboldalak, alkalmazások sebezhetőségét nyilvánosságra hozzák hogy elrettentsék attól az embereket hogy megvizsgálják a haverok cége által kókányolt ezerszeres áron vett kotvány programok biztonságát.
2021. szept. 6. 15:29
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért a kiberbűnözés messze áll attól, hogy maximális büntetési tételeket osztogassanak rá.

Kitérve a példádra, hogy ellopja mindened. Már bocs de ha olyan balfasz voltál, hogy lehetővé tetted...

Nálam pl minden ami pótholhatatlan egy tűzbiztos maciban pihen, a családi fotók pl pendrivon+felhőkben, az online is használt bankkártyán pedig csak annyi pénz van ami épp szükséges.

2021. szept. 6. 17:18
 13/13 anonim ***** válasza:
5. Ha annyira okos, és tudja a bankkártya adataimat, miért nem veszi el magának az a pénzt, amit akar? Honnan a fenéből is halásznék neki össze 5000 bitcointot, ha nem is értek az ilyesmihez? Megmondom, én mit csinálnék. Először is, kicsi lenne erre az esély, mert mindent a legbiztonságosabb módon tárolok, másodszor nem kattintok ilyen hülyeségekre, harmadszor nem dőlnék be egy ilyen hazugságnak, de ha még is megtörténne, szépen jelenteném a rendőrségnek, és törölném az üzenetet. Megszerezte a családi fotóimat? Nagy ügy... És mit csinál velük? Kirakja egy hamis profilra vagy mi? A jelszavak, "amikhez nem férek hozzá"? Ha tényleg így lenne, lecserélném az összeset. A bankkártyásra már írtam valamit. Szóval a lényeg, hogy engem nem érdekelne, milyen büntetést kapna az illető, vannak ennél sokkal súlyosabb bűnök. Mondjuk az, ha az egyik családtagomat fizikailag bántalmazzák.
2021. szept. 13. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!