Ennél már csak az a jobb, amikor az Internacionáléra énekelnek valami keresztény szöveget:
A mienk. :))
Ezenkívül az orosznak nagyon szép a dallama. Igazi himnusz: ünnepélyes, megható, összeszedett, nem bulizgatós, hanem megállásra, tiszteletre serkent.
# 4
A nemetek egyébként csak az I. világháború után tették a himnuszukká a Deutschlandlied-et az osztrák-magyar himnusz zenéjével.
1871 és 1918 között a Heil dir im Siegerkranz volt a német himnusz, a brit himnusz, a God save the Queen dallamára.
# 16
A mai orosz himnusszal az a baj, hogy az csak a sztálini szovjet himnusz új, szerintem gyenge szöveggel.
Inkább a történelmi orosz himnusz, az Isten óvd a cárt dallamára írtak volna új szöveget.
kürasszír, igen valóban, a régi orosz himnusz is nagyon szép.
A mai himnuszukat én pusztán zeneileg értettem, függetlenül attól, hogy amúgy Sztálin alatt íródott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!