Karikó Katalin a Covid-19 elleni mRNS alapú vakcina egyik meghatározó tudományos személyisége miért nem kapott az idén Kossuth Díjat?
Nem kerestem rá,való igaz.
Annyit tudok,hogy régebben tudós emberek is kaptak Kossuth Díjat,erre emlékszem.
Ettől a kérdés még nem hülye,nem vagyok én egy lexikon,meg "vikipédiaguru" sem.
Állandóan leszólni mindenkit,erről szól ez a rovat.
"Annyit tudok,hogy régebben tudós emberek is kaptak Kossuth Díjat,erre emlékszem."
Nem, nem kaptak, mivel ez egy KULTÚRÁLIS díj.
Megint nem néztél utána, csak leírtál egy butaságot.
Nem bonyolult dolog, fogod a keresőt, beírod hogy "Kossuth díj díjazottak" és máris olvashatod kik kapták meg. IDE ki tudsz írni hergelő kérdést, miért nem arra használod inkább az internetet amire való - informálódásra?
"Állandóan leszólni mindenkit,erről szól ez a rovat."
A vessző után illet volna beírnod egy szóközt.
Kérdező, szerintem ne fokozd!
Oda van írva a Kossuth díj leírásához egy igen egyszerűen megtalálható oldalon: "1963 óta csupán kulturális és művészeti alkotó tevékenységért ítélik oda."
Szerintem maradjunk annyiban, hogy legalább a wikipédiát próbáld meg használni mielőtt kiírsz egy kérdést!
16/A 12-es nem ezt írta amit te.
"Nem,nem kaptak,ez egy kultúrális díj"-ezzel volt vitám,nem veled.
Egyébként annak idején a gimiben tényleg tanították,hogy Szentgyörgyi Kossuth Díjas tudós volt.Szerintem ma azt sem tanítják,hogy ki volt Ő.
Érdekességképpen, az mRNS vakcina egyik feltalálóját törölték a Wikipédiáról is, miután az oltás lehetséges hosszú távú mellékhatásaira figyelmeztetett.
(A cikk angol)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!