Ausztriában dolgozom felszolgálóként, otthon egy turizmusvárosban örököltem egy lakast, s most meló is lenne. Nagy a dilemma, hogy hazajöjjek e 190ezerért? kb ugyanannyit kell melózni mint kint...tulajdonképpen tehátmegvan mindenem,lakás stb..
Nem dönthetünk helyetted :)
De egy szempontot mondhatok, amit még figyelembe vehetsz: a gyerekednek szerinted Ausztriában vagy Magyarországon lenne jobb élete?
A szélsőbaloldal nagyon nyomja, hogy pár héten belül lezárások lesznek újra, meg minden. Már az összes környező ország elesett, és nehéz elképzelni, hogy a mi kormányunk elbír ekkora külső nyomást. Eddig se álltak ellen a lobbinak.
Ha hazajössz, akkor a napi 3 munkanapodra kapod a harmada-negyede fizetést.
szept 26 után valószínűleg újra vége a felszolgáló szakmának.
a lényegi különbség, hogy odakint ha be vagy jelentve, akkor a zárás alatt kapni fogod a fizud 80%át.
míg itthon annyit mondanak, hogy semmit se kapsz, keress munkát, mondjuk egy újabb felvételi létszámstop közepén.
szóval a logikus az lenne, ha kiadnád albérletbe a pecót, te meg ellavíroznál kint addig amíg lemegy ez a vírusos bohóckodás végleg.
Nem nagyon tudom azt elhinni, hogy jelenleg 190 ezret ajánlanának vendéglátásban, ugyanis munkaerőhiány van. És azt sem, hogy ennek az összegnek csak a 3-4-szeresét keresed meg ott. Ismerek olyan vállalkozót, aki 300 ezret ajánl nettóban fagyispultos munkára Békésben, Ausztriában inkább ennek az összegnek megy a 3-4-szerese.
De szerintem az lenne a legjobb, ha ingáznál. Ausztria nincs annyira messze, a fizetések sokkal jobbak, itt viszont az árak alacsonyabbak, és lakbért sem kell fizetned.
Én a helyedben kiadnám azt a lakást, és dolgoznék tovább kinn.
190?...
Ember, hallottál arról, hogy 200-ra emelik a minimálbért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!