Milyen hatása lenne a mai világra egy atomtámadásnak?
Ha a világ valamelyik nevesebb vagy nagyobb városban történne egy robbantás, az a mai világpolitikára, gazdaságra milyen hatással lenne?
Azt a részét feltételezzük, hogy nem nyílt támadás, tehát azt sem tudják ki tette, max terroristákra gyanakodnak.
Vajon ennek hatására például nekiállnának leszerelni a nukleáris fegyvereket, vagy pont fordítva, mindenki még jobban raktározna belőlük, illetve többen kezdenének a kifejlesztésükbe?
Gondolom tőzsdék, ilyesmik is bezárnának napokig, vagy nagyon mozognának az árak.
Na jó, amúgy hülye vagyok a témakörhöz, inkább csak kíváncsi vagyok, most néztem az Atomvonat című filmet, ott Denver mellett robbant egy, aztán megfogalmazódott ez a kérdés, hogy vajon a világ hogy reagálna egy hasonlóra.
Az gondolom azért egyértelmű, hogy mindenhol ez volna fő hír.
3
Olvass utána a nukleáris télnek, ill. a nukleáris nyárnak.
3
"Elméleti számítások szerint, ha valamennyi nukleáris töltet egyszerre robbanna fel, akkor egy 79 ezer négyzetkilométernyi, hatalmas tűzgömb keletkezne és csaknem 6 millió négyzetkilométeres körzetben mindenki halálra égne, további közel 285 ezer négyzetkilométeres körben az ott élők legalább fele halálos adagú sugárdózist kapna.
De igazából nem is ez lenne a végzetes. A robbanások nyomán beállna ugyanis a „nukleáris tél”: hatalmas mennyiségű por, egyéb részecske kerülne a levegőbe. Ennek nyomán lehűlne a bolygó légköre, a napsugárzás akár száz százalékkal csökkenne, márpedig napfény nélkül nincs fotószintézis, így a növényzet teljesen kihalna, ezzel pedig összeomlana a tápláléklánc. Azaz nagy valószínűséggel megszűnne az élet a földön."
Egy atombomba felrobbanása semmi érdemi hatással nem járna a klímára, felrobbantottak már néhány százat.
Nem értem, ennek hatására miért szeerenék le a 21-22 ezer rendelkezésre állót?
Amúy nem irreális felvetés. Izraelnek van bombája is,logisztikája is, hogy megtegye és van Mosszadja is, hogy Iránra terelje a gyanút, mint anno Irakra a vegyifegyverek esetében. És akkor szarrá bombázhatják.
Az emberiség két WEI8-as supervulkán kitörést élt túl: Toba 73.000 és Taupo 26.500 éve.
Ezek hatása azonban nem azonos az 5-ös által leírt nukleáris téllel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!