Újabb vállalkozói rétegnek kezd lassan leesni, hogy fordult a kocka?
Korábban a vendéglátósok voltak belekényelmesedve abba, hogy kutyaként bánhatnak az alkalmazottaikkal. Most itt a sor a mezőgazdaságon, végre nekik is korrekten kell bánni velünk.
Párszor leírtam itt hogy Békésben óránként két- háromezer forintért nem találni embert. És én nem vagyok vállalkozó, sima ház körüli, kerti munkára kerestem úgy hogy otthon sem vagyok tehát b szogatni se tudnám.
Ezek a gyökerek meg itt lehurrogtak. Nem gyerekek, nincs ember havi 2-300 ért. Nálunk a cégnél pl 700-at keresünk és itt sincs ember. Minden behozott ember után 200 at fizetnek annak aki beajánlja és így sincs ember. Nem kell itt hazudozni 150 ezres fizetésekről mert 700 -ért sem mennek el.
"A nyomorgó cigányokat miért nem vonják be ebbe?"
Mert nem fog elmenni dolgozni. Fizethetsz te neki másfélmilliót is. Nem fog.
Nettó 260-ért sem várhatják, hogy valaki megszakadjon. Az egy nem kifejezetten rossz fizetés, de azért messze van a jótól. 300 felett beszélhetünk fizetésről, amiért cserébe akár még rendes munka is elvárható. Tudom, tudom, képzetlenek, esetleg cigányok, nehogy már pénzt kérjenek. Pedig de.
A cikkben említett nettó 166 ezret meg költse a kedves munkáltató gyógyszerre, esetleg a temetésére. Ez nem fizetés, ennyiért nem lenne szabad embereket dolgoztatni, főleg nem fizikai munkát, mert ennie is kell a szerencsétlennek.
Egyébként fizetést csak a legvégső esetben fognak emelni, majd megoldják a dolgot ukránokkal, ahogy jó hazafiakhoz illik.
"jobb nekik a nyomor?"
Gondolom jobb, ez nekik a szabadság érzése. Reggel nem kell óracsörgésre kelni, akkor iszik egy sört amikor akar és senki se mondja meg mit csináljon napközben. Hidd el, hogy pénzzel sem tudod őket rávenni. De ha mégis, az én tapasztalatom az, hogy akkor sincs benne köszönet.
Ja és kérdem, mért temettétek be az árkot?
-Hát ott gödör vót.
Jahh jó, még vitatkozni se tudtam velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!