Egyetértetek hogy az állam ne támogassa az élsportot?
Ez érdekes felvetés kérdező.
Az jutott eszembe róla, hogy a munkahelyemen dolgozik kb 500 ukrán. 20-30 között van az átlag életkoruk nemekben fele-fele, és ami nagyon meglepő volt, hogy alig van közöttük dagi, ehelyett látszik rajtuk, hogy rendszeresen sportolnak, ami még meglepőbb, hogy a lányok is ugyanúgy. Van közöttük több fitnesz versenyző, járnak kocogni a srácok között súlyemelő.
Szóval nem stadion kell 100 méterenként, hogy a a fiatalság "sportos" legyen.
Páran beszélnek Magyarul és kérdeztem, hogyan van ez?
Mert ugye Ukránokról inkább azt hallani, hogy tönkreteszik a munkásszállók környékét az üvöltözéssel és a piálással. És akkor elmesélte a srác, hogy hozzánk 10 éve jött be a street workout, Amerikába 100 éve, Ukrajnában meg 150 éve alap, hogy a játszótéri eszközön edzenek kiskoruktól, idős korukig és a konditermek és a testépítés is az egyik legnépszerűbb sport a fiatalságban.
A USA-ban pénzbe kerül az egészségügy, nagy az elhízottak aránya és nagyon kevesen sportolnak.
Ez inkább azt az elméletet erősíti, amit mi hoztunk fel. Nem támogatják a sportot=>nagy az elhízottak aránya és kevesen sportolnak.
Az természetes, hogy a tömegsportot támogatni kell, de szerintem elég szorosan össze van fonódva a kettő. Ha támogatják az élsportot, az sokakat ösztönöz arra, hogy kipróbálják magukat benne, esetleg komolyabban is űzzék azt a sportot.
Szerintem, ha támogatják a tömegsportot, az is pozitívan hat az élsportra és ez fordítva is igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!