Jelen állapot szerint meddig tart a vészélyhelyzet?
A google keresésnél azt találtam, hogy május végéig, de mintha olvastam volna, hogy újra meg lett hosszabbítva.
(nem politikai jellegű a kérdés, az autóm műszaki vizsgája miatt kérdezem, csak nem találtam rá jobb kategóriát)
Ezt egyetlen ember fogja eldönteni aznap reggel. Ezért bizonytalan az információ.
Annyit segítek, van egy másik szabály is, amely az előzővel együtt létezik. Ez így szól: a vészhelyzet idején lejáró igazolványok érvényessége automatikusan a vészhelyzet megszűnése utáni 30. napig tart.
Május 23. De várhatóan meghosszabbodik a 2021. évi őszi
országgyűlési ülésszak első ülésnapját követő 15. napig.
"Ez így szól: a vészhelyzet idején lejáró igazolványok érvényessége automatikusan a vészhelyzet megszűnése utáni 30. napig tart"
Majdnem.
"1. § (1) * A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet (a továbbiakban: veszélyhelyzet) ideje alatt a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányok - ideértve különösen a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi idejét, illetve a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény 89. § (1) bekezdése szerint meghosszabbított érvényességű okmányokat is -, valamint a közreműködő intézmény által kiállított, diákigazolványra való jogosultságról szóló igazolások a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek." 500/2020. (XI. 13.) Korm. rendelet
Nem azt kérdeztem, hogy mikor lesz vége a vészhelyzetnek hanem azt, hogy a jelen állapot szerint mikor lesz vége. Úgy látom nem mindenkinek sikerült megugrani ezt az akadályt.
A másik amit jeleztem, hogy műszaki vizsgáról van szó. Hogy ennek mi köze személyes íratokhoz azt csak a jóisten és #4-es válaszoló tudná megmondani.
Andizsuzsinak viszont köszi. Ezek szerint még nem hosszabbították meg őszig, jelenleg május 23-ig tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!