Az ,,életvédő" abortusz ellenesek miért nem vegetáriánusok?
Nem természetes szükséglete, mert lehet egészségesen élni teljesen növényi étrenden is. Ez tény. Nem azt mondom, hogy kötelező vegánnak lenni, csak ne nevezzük természetes szükségletnek, mert nem az.
Arról már inkább lehet vitatkozni, hogy mi a jobb annak a gyereknek, ha olyan szülőkhöz születik, akik nem akarják vagy ha meg sem születik.
Én vegánként azt nem értem, az az ember, aki már odáig eljutott hogy vegán legyen, miért nem abortuszellenes? Tehát fordítva gondolom, mint te, szerintem logikusabb, hogy egy vegán ébredjen rá az abortusz ellenességre, mint egy abortuszellenes a veganizmusra. Egy vegán eleve onnan indul, hogy megértette, minden élet számít, és egyenlő, de egy abortuszellenes nem feltétlen.
Egyébkent fiatalon nekem is volt abortuszom, akkor csak egy probléma volt, amit gyorsan meg kellett szüntetni, évekkel később meghasadt a szívem, amikor megértettem mit tettem, mennyire felelőtlen voltam. Azóta maximum az eseményutáni tablettával értek egyet. Pontosan megértem miért nem akar valaki gyermeket, de ez akkor sem egy játék, ez egy nagyon véres dolog.
Én fejlettségi szint és károkozás/testi sértés illetve előny-hátrány szerint különböztetem meg, mi az, aminek az elpusztítása még belefér az értékrendembe - és mi az, ami nem.
Pl. Egy egészséges, újszülött kismacska állatorvos általi eutanáziáját ellenzem - de a kb. félidős vemhességig nem ellenzem az ivartalanítást, pedig ott több magzat vész oda.
Embernél ugyan ez a mérce.
Viszont egy darázsfészket darazsasól-lárvástól simán likvidálok.
Kellett már ölnöm pontyot, csirkét - de nem szívesen tettem.
Onnantól viszont, hogy előttem van a hús (azaz a hulla), már gond nélkül feldolgozom.
"az emberi és állati, illeve növényi, stb. élet nem azonos értékfogalmak"
És ezt ki mondja, hogy így van? Ez egy olyan "igazság", amit az ember alkotott.
"A vegán fundamentalizmus egyébként akkor szenved logikai hajótörést, amikor gond nélkül pusztít el növények a táplálkozása érdekében."
Lehet érvelni a vegánság ellen, de aki ezzel jön, az nagyon buta. Egy idegrendszer nélküli növény ugyanaz, mint egy sikító kisállat? Még ha ugyanaz lenne, a vegán akkor is csak a növényt bántaná, a vegyesétrendű pedig ugyanúgy bántaná a növényt és az állatot is. Az állat persze előtte életében rengeteg növényt megenni, tehát még növényből is kevesebbet ölne meg egy vegán.
"Ezek a jogok azonban nem jogok, csak hangos és jól fizetett csoportok törekvése arra, hogy törvényesítsék emberellenes lázálmaikat."
A veganizmust mégis kinek áll érdekében pénzelni? Éppenhogy a hús és tejiparban van óriási pénz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!