Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az ,,életvédő" abortusz...

Az ,,életvédő" abortusz ellenesek miért nem vegetáriánusok?

Figyelt kérdés
Ha tényleg tisztelik az életet,életpártiak?Ha ezek az ,,életvédő" pro life emberkék vegánok vagy minimum vegetáriánusok lennének sokkal hitelesebbnek tűnnének.Így csak populisták.

2021. ápr. 28. 15:11
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Miért lenne ez a kérdés trollkodás?Én nem vagyok vegán csak vegetáriánus,kb néha évente 1-2 eszek húst,max halat.
2021. ápr. 28. 18:14
 12/19 anonim ***** válasza:
81%
Provokatív kérdés, de ha neked számít az élet, akkor miért nem vagy teljesen vegán? Illetve évi 1-2 alkalommal nem számít az élet, amikor mégis eszel húst?
2021. ápr. 28. 19:10
 13/19 anonim ***** válasza:
44%
Nézd, az, hogy az ember megeszi állatok húsát, az természetes szükséglete. Ezzel ellentétben az ember saját gyermekének a brutális meggyilkolása nem ilyen. Egyébként cáfolnám #1-et, én ateistaként vagyok abortusz ellenes (és védekezés párti).
2021. ápr. 28. 21:26
 14/19 anonim ***** válasza:
39%

Nem természetes szükséglete, mert lehet egészségesen élni teljesen növényi étrenden is. Ez tény. Nem azt mondom, hogy kötelező vegánnak lenni, csak ne nevezzük természetes szükségletnek, mert nem az.

Arról már inkább lehet vitatkozni, hogy mi a jobb annak a gyereknek, ha olyan szülőkhöz születik, akik nem akarják vagy ha meg sem születik.

2021. ápr. 28. 23:51
 15/19 anonim ***** válasza:
84%

Én vegánként azt nem értem, az az ember, aki már odáig eljutott hogy vegán legyen, miért nem abortuszellenes? Tehát fordítva gondolom, mint te, szerintem logikusabb, hogy egy vegán ébredjen rá az abortusz ellenességre, mint egy abortuszellenes a veganizmusra. Egy vegán eleve onnan indul, hogy megértette, minden élet számít, és egyenlő, de egy abortuszellenes nem feltétlen.

Egyébkent fiatalon nekem is volt abortuszom, akkor csak egy probléma volt, amit gyorsan meg kellett szüntetni, évekkel később meghasadt a szívem, amikor megértettem mit tettem, mennyire felelőtlen voltam. Azóta maximum az eseményutáni tablettával értek egyet. Pontosan megértem miért nem akar valaki gyermeket, de ez akkor sem egy játék, ez egy nagyon véres dolog.

2021. ápr. 29. 09:53
 16/19 anonim ***** válasza:

Én fejlettségi szint és károkozás/testi sértés illetve előny-hátrány szerint különböztetem meg, mi az, aminek az elpusztítása még belefér az értékrendembe - és mi az, ami nem.

Pl. Egy egészséges, újszülött kismacska állatorvos általi eutanáziáját ellenzem - de a kb. félidős vemhességig nem ellenzem az ivartalanítást, pedig ott több magzat vész oda.

Embernél ugyan ez a mérce.

Viszont egy darázsfészket darazsasól-lárvástól simán likvidálok.

Kellett már ölnöm pontyot, csirkét - de nem szívesen tettem.

Onnantól viszont, hogy előttem van a hús (azaz a hulla), már gond nélkül feldolgozom.

2021. ápr. 30. 18:55
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
Egy hasznos meghatározást ajánlanék mindenkinek: életvédőnek tekintjük azt a személyt, aki a fogantatással kezdődő és a természetes halállal véget érő emberi életet személyes méltósága okán minden szakaszában és bármely állapotában tiszteletre és védelemre méltónak tartja. Az a körülmény, hogy az életvédő az állatok vagy növények életéhez hogyan viszonyul, nem érinti „életvédő” mivoltát, mert az emberi és állati, illeve növényi, stb. élet nem azonos értékfogalmak. Ismerek olyan vegán nőt, aki „vidáman” abortálta megfogant gyermekét, miközben szentségsértésnek véli, ha mások állati eredetű terméket fogyasztanak. A vegán fundamentalizmus egyébként akkor szenved logikai hajótörést, amikor gond nélkül pusztít el növények a táplálkozása érdekében. Márpedig néhány gondolkodó szerint a növényeknek is lehet „lelkük”, sőt „élőlénységükből” fakadó joguk arra, hogy halként tiszta vízben ússzanak, madárként pedig tiszta levegőben röpüljenek. Ezek a jogok azonban nem jogok, csak hangos és jól fizetett csoportok törekvése arra, hogy törvényesítsék emberellenes lázálmaikat. (Az állatok jogáról értekező Peter Singer amerikai filozófus szerint egy 1 éves kiskutya értékesebb, mint egy ugyanolyan életkorú gyermek, aki ezért nyugodtan megölhető, mert még nem ember.) Az efféle gonoszok és követőik célja mindenkor ugyanaz: bemutatni, hogy az ember mily kártékony és túlszaporodott lény, kiirtására mindent hadrendbe akarnak állítani. Hasonló elven működhet a COVID-19-et és a rá következő 20-at, 21-et és a többit ránk szabadtó őrültek agya is: minél kevesebb ember marad, annál jobb nekik, akik globális pénzügyi hatalmuknál fogva mindent komoly dollármilliárdokkal támogatnak, ami a hagyományos értékrend fellazítását, az emberkép szétforgácsolását, majd magának az embernek az elpusztítását eredményezi. (Ajánlott olvasmány: „Orwell: 1984.”) Életre fel!
2021. ápr. 30. 20:31
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

"az emberi és állati, illeve növényi, stb. élet nem azonos értékfogalmak"

És ezt ki mondja, hogy így van? Ez egy olyan "igazság", amit az ember alkotott.

"A vegán fundamentalizmus egyébként akkor szenved logikai hajótörést, amikor gond nélkül pusztít el növények a táplálkozása érdekében."

Lehet érvelni a vegánság ellen, de aki ezzel jön, az nagyon buta. Egy idegrendszer nélküli növény ugyanaz, mint egy sikító kisállat? Még ha ugyanaz lenne, a vegán akkor is csak a növényt bántaná, a vegyesétrendű pedig ugyanúgy bántaná a növényt és az állatot is. Az állat persze előtte életében rengeteg növényt megenni, tehát még növényből is kevesebbet ölne meg egy vegán.

"Ezek a jogok azonban nem jogok, csak hangos és jól fizetett csoportok törekvése arra, hogy törvényesítsék emberellenes lázálmaikat."

A veganizmust mégis kinek áll érdekében pénzelni? Éppenhogy a hús és tejiparban van óriási pénz.

2021. ápr. 30. 23:34
 19/19 anonim ***** válasza:
Mert az állatok egy másik fajba tartoznak mint az ember. Nem érzem kötelességemnek szolidaritást mutatni a szenvedéseik iránt. Az evolúció terméke, hogy szolidaritárisabb vagyok embertársaimmal mint az állattársaimmal.
2021. jún. 24. 18:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!