Támogatnátok a választáshoz való jog szigorítását?
Korhatárt emelni kellene.Attól mert valaki csak általánost végzett még lehet politikai véleménye.
IQ teszt és tájékozottsági teszt sehol a világon nem létezik megint csak rajtunk röhögnének amennyiben itthon bevezetnék..
#2:
"A megválasztott pártnak az a lényege a nép érdekét szolgálja ebbe mindenki beletartozik ." Tiszteletben tartom a véleményedet, de a 18 év alattiak érdekeit is ők képviselik, mégsem szavazhatnak.
Ki határozza meg, hogy mi van egy ilyen tájékozottsági tesztben?
Pl. ha megkérdezik hogy épp kinek a hibája, hogy tombol a járvány Magyarországon akkor a Kormány/Ellenzék/Egyéni felelősség hármasból mi lenne a helyes válasz?
Értem én hogy szereted azt hinni, hogy te jobban tudod mi a jó másoknak mint amit kinézel belőle de ennek nem lenne értelme, hogy legyenek az országban egyenlőbbek.
Magyarországi munkavégzéshez kötném. Mondjuk, ha az elmúlt 12 évben(3 választási ciklus) nem volt legalább pár hónapig bejelentett Magyarországi munkahelye, akkor felfüggeszteném a szavazati jogát.
Így tennék a munkakerülőkkel, a határon túliakkal, a kivándoroltakkal, a réges-rég nyugdíjba vonultakkal, stb. Nem vagyok senki ellen, de aki ilyen sokáig nem fizet itthon adót, az ne is szavazzon.
"Attól mert valaki csak általánost végzett még lehet politikai véleménye."
Véleménye lehet,csak ne döntsön már milliók sorsáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!