Ez valóban arrogancia lenne a részemről?
Hogy érthető legyen a történet, tudni kell, hogy nekem német származású (magyarországi német/sváb) felmenőim vannak, anyai ágon csak német származású felmenőim vannak. És a helyzet az, hogy amikor szóba jön a második világháború és főleg Magyarország helyzete, akkor engem büszkeséggel tölt el a tudat, hogy én (részben) német származású vagyok, bár a felmenőim már jóval a háború előtt itt éltek Magyarországon, de akkor is, németek voltak, és a második világháborúban épp a németek voltak azok, akik szembenálltak azzal förtelmes, Vörös hadsereg nevezetű sorscsapással. Bár a felmenőim ebben nem voltak érintettek, de akkor is büszkeséggel tölt el ez a tudat, továbbá köztudott az is, hogy a németek jóval civilizáltabbak voltak, mint a Vörös hadsereg, a katonáik is civilizáltabban viselkedtek itt (lehet, hogy Magyarország szövetséges volt, de akkor is). Szerintetek ez valóban arrogancia a részemről? Én nem gondolom annak, mivel a Vörös hadsereg valóban egy gyalázatos csürheként viselkedett itt Magyarországon és főleg Németországban. Egyébként azért tettem fel a kérdést, mivel többször is megkaptam már emiatt a véleményem miatt, hogy "kultúrrasszista" vagyok, arrogáns, lenéző, akár fasiszta/náci (!), stb. Pedig az oroszokat úgy általában egyáltalán nem tartom bármivel is kevesebbnek nálunk, itt konkrétan a Vörös hadseregről van szó és arról az undorító ideológiai pestisről, amit úgy hívnak, hogy kommunizmus. Szerintetek valóban "kultúrrasszista" lennék amiatt?
(Egyébként én úgy tapasztaltam, hogy itt Magyarországon a mai napig közutálat övezi a Vörös hadsereget (szerintem jogosan), továbbá Április 4.-ét néhány agyhalott kommunistán kívül már a kutya nem tartja "felszabadításnak", és mintha sokan inkább a németekkel szimpatizálnának (nem az ideológiájukkal), mint a szovjetekkel, amivel úgyszintén egyet tudok érteni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!