Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Egy német koncentrációs...

Egy német koncentrációs táborban vagy a szibériai gulágon lennél inkább rab?

Figyelt kérdés
Ha tényleg választanod kéne és semmivel nem tudnál kibújni a kérdés alól, melyiket választanád?
2010. aug. 19. 15:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha csak a halálozási arányokat tekintem akkor inkább lennék egy német rab Szibériában, mint egy orosz egy német lágerben.
2010. aug. 20. 01:53
 12/13 anonim ***** válasza:
75%

Én egyik helyen se lennék szívesen rab. Ha már mindenképpen nekem kéne választani, akkor inkább lennék rab a németeknél

( http://www.youtube.com/watch?v=ZUWlOrLszRk ),

mint szibériában a gulágon. A németek által irányított koncentrációs (egyesek szerint halál) táborban a munkalehetőségen kívül legalább volt tábori kórház, orvosi rendelő, fogorvos, bordély, focipálya, úszómedence, hatalmas tábori konyha külön vega részleggel. A németek által felügyelt lengyel táborban még posta is állt a rabok rendelkezésére. Küldeményeket, csomagokat kaphattak és akár adhattak fel pénzért. Jut eszembe pénz: a németek még tábori pénzt is nyomtak Lagergeld néven. Érdemes rákeresni a googlén, szép bankjegyek voltak. Mindenki kapott pénzt a munkájáért, a táboron belül fel tudták használni. Aki a fentieket nem hiszi, járjon utána!

A választásom akkor lenne egyértelmű, ha tudnám, hogy a szövetségesek nem fogják bombázni a tábor körüli utánpótlási vonalakat. Ha nem bombáznak talán nem fogy el a fertőtlenítőszer, nem szaporodnak túl a tetvek, nem terjed el a sokak megbetegedését, lesoványodását, sajnálatos halálát eredményező tífuszjárvány, és a kaja is tisztességesen eljut a táborba. Gondoltátok volna, ha több Zyklon-B áll rendelkezésre, ha több Zyklon_B-t használnak, akkor sokkal kevesebb lett volna a halottak száma? A fertőtlenítő és rovarirtószert Németország fertőtlenítőként használta fel a lágerekben lakó emberek ruháinak és ágyneműjének fertőtlenítésére, hogy a rettegett tífusz járványoknak elejét vegyék. A gázt nagy mennyiségben használták az Auschwitz-Birkenau és a majdaneki táborokban is, de emellett minden korabeli német kórház és laktanya is ugyanezt a fertőtlenítőszert használta.

Tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb ember hülyének néz a leírtak miatt, de higgyétek el, ha valamit nem tudtok, attól még könnyen lehet igaz. A suliban én is máshogy tanultam, anno még az egyetemek előtt ötösre le is érettségiztem töriből. Ha a fentieket elmondom nem sikerült volna ilyen jól. Nem számított volna, hogy tényleg ez az igazság.

2010. aug. 20. 09:11
 13/13 A kérdező kommentje:
09.11 elgondolkodtató, amit írsz...
2010. aug. 20. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!