Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A koronavírus elleni oltásokér...

A koronavírus elleni oltásokért ki vállal felelősséget?

Figyelt kérdés
Valahol azt olvastam, hogy a gyógyszergyártók (vakcina gyártók) az Eu-val felesben vállalják az esetleges kártéritési pereket. Ez csak az Eu-ban jóváhagyott vakcinákra érvényes. Tehát a kínaira, oroszra nem. Azt pedig csak hallottam (nem tudom mi igaz belőle) hogy akik oltatnak, azok egyben abba is beleegyeznek, hogy az oltás miatti esetleges egészségkárosodás esetében nem élhetnek a kártéritési jogukkal. Most akkor mi a helyzet?
2021. márc. 21. 10:10
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Hiába mondjuk ezt, sokan inkább elhiszik azt, hogy biztos azért, mert amikor oltották őket, már akkor koronásak voltak, vagy jönnek a védettség kialakulásával, hogy még x hét kellett volna. Na ilyenkor azért elgondolkodik az ember, hogy hogy lehet hogy a második oltás után is súlyos állapotba kerülnek emberek, hiszen az oltás pont ez ellen nyújt védettséget. Aztán megkapja az ember hogy oltásellenes. Amúgy ha az is, akkor mi van? Oltasson aki akar, és vállalja az oltás hatékonytalanságát, (mert ezt egyik gyártó sem fogja felvállalni) aki pedig ellenzi az oltást, az saját magának ellenzi, nem pedig lebeszél olyanokat akik oltatni akarnak. Persze tudom vannak olyanok is, akik mindenkit lebeszélnének, de rábeszélni és lebeszélni is csak azt lehet, aki hagyja magát. Mindenki maga dönt.
2021. márc. 21. 11:16
 22/37 A kérdező kommentje:
Az előbbit kiegészíteném azzal, hogy miért nem tesztelnek oltás előtt? Azzal bizonyítani lehetne, hogy az illető amikor oltva lett, koronás volt-e?
2021. márc. 21. 11:22
 23/37 anonim ***** válasza:
#22 Éppen ezért.
2021. márc. 21. 11:23
 24/37 anonim ***** válasza:
36%

#20 "Az oltás után nem múltak el a tüneteik csak súlyosbodtak és lélegeztetőgépre kerültek onnantól meg tudjuk hogy csak napok vannak vissza. A héten voltam három temetésen."

Ne haragudj, de ezt nem igazán hiszem el. A kínai vakcinával NEM oltanak olyanokat akiknek a krónikus betegsége akut szakaszban van. Ha valaki eleve kórházban volt azt nem oltották kínai vakcinával. Kínai vakcinát a háziorvosok adnak be, azok a betegek akik a háziorvostól kapják meg azoknak nincsenek súlyos tüneteik amitől párnap alatt lélegeztető gépre kerülnének. Vagy te nem mondod jól vagy átvertek téged is.

2021. márc. 21. 11:24
 25/37 anonim ***** válasza:
54%
"akik oltatnak, azok egyben abba is beleegyeznek, hogy az oltás miatti esetleges egészségkárosodás esetében nem élhetnek a kártéritési jogukkal."-ilyen feltételek mellett nincs olyan marha aki oltakozna még nálunk,a birkák fellegvárában sem.
2021. márc. 21. 11:33
 26/37 A kérdező kommentje:
24-es ne haragudj de te hol élsz? Akiket kínaival oltottak azok mind krónikus betegek, és 65 felettiek! Mi az hogy krónikus betegség akut szakasz? Szerinted kivizsgálják oltás előtt hogy milyen szakaszban van? Te hol élsz? Akiket kínaival oltottak az úgy zajlott hogy a doki hívta őket mehetnek oltásra. Kínaira. Kell vagy nem kell? Ha kell akkor menjen be, beoltják, 15-20 percig ott tartják utána a váróban, aztán mehet Isten hírével. Azt is csinálják a dokik hogy azzal érvelnek a kínai mellett, hogy hiszen gyerekkorban is elölt vírusú oltást kaptak és ez ugyanolyan. Ennyi az érv. Arról egyik sem beszél, hogyha valami gond lesz, akkor mossa kezeit, mivel nem Eu bevizsgált.
2021. márc. 21. 11:35
 27/37 anonim ***** válasza:
27%

25

Pedig hidd el a birka magyar akkor is oltani fog feltéve ha nem retteg az oltásoktol. De úgyis van választék bőven nem? Jelenleg az Astra vakcinanal van zűrzavar

2021. márc. 21. 11:36
 28/37 A kérdező kommentje:
25-ös dehogynem! Hányan kérdezik meg a dokit, hogy az oltásért ki vállal felelősséget az esetben ha gondot okozna, illetve ha a második oltás után súlyos állapot alakulna ki az oltás ellenére? Senki! Senki sem kérdezi meg az orvosát erről. Legalábbis max kevesen de a többség nem.
2021. márc. 21. 11:37
 29/37 anonim ***** válasza:

Tudok olyan háziorvosról, aki még csak ott sem tartja az embereket megfigyelésre oltás után. Gondolom, nem ő az egyetlen. Csak egy embernek kellene összeesnie az utcán hazafelé anaphylaiás sokkban!

Orvosi vizsgálat meg nincs az oltás előtt. Kérdésekre sincs lehetőség. Odaadod a kitöltött nyilatkozatot és annyi. Sok idős ismerősöm oltották már be, mindenki ezt mondta.

Amúgy én még ősszel azt olvastam, hogy még a Pfizer sem vállal az európai szállítmányokra semmilyen felelősséget! Pedig az amerikai. Kinézi bárki is az oroszokból vagy a kínaiakból, hogy bármiért is felelősséget vállalnak?

2021. márc. 21. 11:48
 30/37 A kérdező kommentje:
Pfizert nem tudom mire vállal felelősséget, de Izraelben létrejött egy csoport, ami az oltások utáni haláleseteket akarja vizsgálni. Azt hiszem civil csoport, mert ugye az izraeli kormány adatai szerint minden szép és jó.
2021. márc. 21. 11:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!