A koronavírus elleni oltásokért ki vállal felelősséget?
#7 "Nekem az is gyanus, hogy mindig azt mondják, nem találtak összefüggést az oltások utáni halelesetek és az oltások közt."
Ha viszont egy idős ember meghal koronavírus fertőzés alatt, nyilván te vagy az egyik akik hangoztatja, hogy az alapbetegségébe halt bele, meg hogy öreg volt, nem pedig a vírus miatt.
Minden esetet külön kell megnézni és az orvosoknak, nem a laikusoknak. Ahogy írtam már, minden beavatkozásnak van kockázata, egy szimpla gyógyszer beszedésének is. Az orvosok utána megvizsgálják, hogy az a beavatkozás növelte-e a kockázatot, okozta-e közvetlenül az egészségkárosodást vagy sem. Nekem baj van a vérnyomásommal és van pár egyéb egészségügyi problémám is. Ha megkapom az oltást és utána agyvérzést kapok, akkor kevésbé valószínű hogy ez az oltásnak köszönhető, mint annak, hogy magas a vérnyomásom, mert ez a kockázat eleve, az oltás nélkül is elég magas. Ha 100 magas vérnyomásos embert megnézel, akkor a "normális" esetszám is több, mint 1. Évente 40-50 ezer embert ér a stroke valamilyen formája. Vagyis ha a beoltottak között lesz (mert lesz) olyan aki nem sokkal később agyvérzést kap, annak nem az oltás lesz az oka, hanem az, hogy eleve nagy volt ennek a kockázata nála. Ilyen esetben nincs mit perelni, mert a védőoltás nem növelte annak a kockázatát, hogy az illető agyvérzést kap, hiszen az már adott volt - ellenben csökkentette annak a kockázatát hogy a koronavírus fertőzés miatt kerüljön olyan állapotba, ami a halálához vezetne.
Egyszerűbben, attól mert használod a biztonsági övet még kaphatsz infarktust vezetés közben és meghalhatsz. A biztonsági öv nem az infarktus kockázatát csökkenti, semmi köze hozzá - hanem annak a kockázatát, hogy ha NEM kapsz infarktust akkor meghalj egy sima autóbalesetben, mert nem voltál bekötve és kirepülsz a szélvédőn az ütközéskor. Ilyen esetben utólag döntik el a szakemberek, hogy a halált azt mi okozta és ha az autó volt a hibás mert a bekapcsolt öv elszakadt és emiatt haltál meg akkor lehet perelni őket, ha nem emiatt, akkor meg nem.
Most egyszerre oltanak be annyi embert egy csomó új oltóanyaggal, ami más esetben évtizedeket vesz igénybe. Akkor ugyanúgy vannak sajnos olyan esetek amiknél súlyos komplikációk lépnek fel, csak nem tudunk róla. Mert ha van 1 millió oltás 10 országban egy év alatt akkor abból lesz 2-3 eset elszigetelten. De 30-50 millió oltás esetén pár hét alatt már mindenki láthatja ha van 3-4 súlyos eset is.
14
A probléma azzal van, hogy ki sem vizsgálják az ügyeket. Makk egészséges ismerős meghalt oltás után. Felboncolták szerinted? Nem. Csináltak egy covid gyorstesztet, az pozitív lett akkor covidos volt szevasz. Munkahelyemen heti 3-szor tesztelnek minket, minden beoltottnak falspozitív a tesztje az oltás után napokig. Ennyire mennek utána az eseteknek.
15
Az nem semmi hogy van olyan munkahely ahol hetente 3-szor teszteltetik az embereket.Vsn ehhez a munkáltatónak egyáltalán joga? Nálatok tömegesen kéne felmondani ezért,aztán majd megnézhetne magát a munkáltató a szaros PCR tesztjevel együtt
#9 "Többen is haltak már meg az ismeretségi körben a kínai oltás után, még csak ki sem vizsgálták az eseteket."
Biztos vagy abban hogy a kínai vakcinával történt oltás volt ez? Mert azt csak február 24-én kezdték el oltani. Többen is meghaltak az ismeretségi körödben a oltottak közül az elmúlt 2-3 hétben?
14-es:
"Ha viszont egy idős ember meghal koronavírus fertőzés alatt, nyilván te vagy az egyik akik hangoztatja, hogy az alapbetegségébe halt bele, meg hogy öreg volt, nem pedig a vírus miatt."
De pont ezért irtam ki a kérdésem... logikád az hogy van?
17
Pontosan. Az oltás után nem múltak el a tüneteik csak súlyosbodtak és lélegeztetőgépre kerültek onnantól meg tudjuk hogy csak napok vannak vissza. A héten voltam három temetésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!