Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Normandiai partraszálláskor...

Normandiai partraszálláskor miért nem bombázták le a német géppuskafészkeket?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem,mert talán kevesebb ember halt volna "hősi"halált...
2010. aug. 19. 09:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%
Én úgy tudom volt kiépített légvédelem is a partraszállás vonalán a jóöreg 88-okból.
2010. aug. 19. 14:55
 12/17 anonim ***** válasza:
Ezek nem voltak letakarva, de mindegy. Homokzsák félör volt. De nem is ezért szóltam hozzá hanem hogy megkérdezzem helikopterről ti tudtok bombázni?
2010. szept. 24. 01:05
 13/17 anonim ***** válasza:

"Én úgy tudom volt kiépített légvédelem is a partraszállás vonalán a jóöreg 88-okból."

Faxa. Akkor most megtudtam, hogy a Flak 88asok nem is lövegek, hanem légvédelmi gépágyúk? :D

2010. szept. 24. 01:07
 14/17 anonim ***** válasza:

"4. ha bombáznak, akkor világos lett volna, hogy ott készülnek valamire. a németek Calais-nál várták a partraszállást, nem Normandiában (kivéve Rommel).

5. ha készülnek, akkor a páncélosok készültségben lettek volna, ezeket ugyanis nem lehetett bevetni Hitler külön parancsa nélkül, ezért nem is játszottak szerepet a partraszállás idején. ha ott lettek volna (meg Rommel is ott lett volna, nem vakáción), akkor jó eséllyel nem sikerül az egész partraszállás."

És végre valaki aki a történelmet is ismeri. Igen, Németország a Normandiai partraszállás simán verte volna vissza. Egyetlen okból nem sikerült mégis: Hitlernek fájt a feje.

2010. szept. 24. 01:12
 15/17 anonim ***** válasza:
Bocs, most én tévedtem. A Flak 88 tényleg légvédelmi ágyú volt.
2010. szept. 24. 01:25
 16/17 anonim ***** válasza:

"Flak 88 tényleg légvédelmi ágyú volt"

nem. Légvédelmi és páncéltörő ágyú volt. kettős feladatra tervezték. vízszintesbe is lehetett állítani a csövét és volt hozzá páncéltörő lőszer is.

ezért néztek nagyon hülyén az angolok, amikor az Africa Corps légvédelmi(nek gondolt) ágyukkal lőtte ki a tankjait...

2010. szept. 24. 09:51
 17/17 anonim ***** válasza:
Ahogy ez egyyik válaszoló írta, hogy esetleg esély legyen ezek a bunkerek megsemmisítésére levegőböl, napokig tartó előkészítő bombázás kellett volna, ami felfedi a szövetségesek szándékát. Mind a helyszínt illetőleg ( mert nyilván ott akarnak partra szállni ahol leginkább bombáznak) mind az időpontot illetőleg. ( mert nyilván a támadásnak röviddel az előkészítő tüzérségi és légi támadást követően kell megindulnia) Fontos volt hogy a németek minél nagyobb területet kelljen védeniük, mert így elaprózzák az erejüket. A D nap kezdete és helyszíne döntő fontosságú volt hogy az utolsó pillanatig rejtve maradjon. Ezt célozta a szövetségesek egyik legnagyobb szabású elterelő, álcázó hadművelete, ami a Fortitude hadművelet nevet viselte.
2021. júl. 11. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!