Mi van? Szerintem írd le rendesen mit akartál kérdezni mert nem sikerült!
2021. márc. 13. 20:52
2/10 anonim válasza:
Dobreb kálmán szerint Brátyiszlává!!!
2021. márc. 13. 20:55
3/10 anonim válasza:
Szerintem arra kíváncsi, miért nem Nándorfehérvárnak hívják ma, hanem Belgrádnak :) 1 szó kimaradt, na bumm..
2021. márc. 13. 20:55
4/10 anonim válasza:
Szerintem a kérdés a következő:
Hogy lehet az, hogy Belgrádnak már nem Nándorfehérvár a hivatalos neve?
Ez csakis megszokás kérdése. Valószínűleg 5-600 évvel ezelőtt még mindenki Nándorfehérvárnak emlegette Magyarországon, de mivel több évszázadon keresztül állt török megszállás alatt, majd Szerbia fővárosa lett, rajta maradt a szerbek "Belgrád = Fehérvár" elnevezés.
2021. márc. 13. 20:56
5/10 anonim válasza:
Dobrev hányas volt földrajzból? :D
2021. márc. 13. 20:56
6/10 anonim válasza:
Vörös csillagos ötös volt föci tantárgyból Dobrev kálmán elvtárs asszony.
2021. márc. 13. 20:57
7/10 anonim válasza:
Nem értem miért akarjátok a kérdező helyett leírni mi az amit ő akart kérdezni?
Ha érdekli a válasz akkor rövid időn belül kijavítja a kérdését. Ha meg nem teszi akkor minek erőlködni a válasszal, hiszen úgy sem figyel rá.
2021. márc. 13. 20:58
8/10 anonim válasza:
Történelemből pedig valszeg sárga svasztikás négyes XD
2021. márc. 13. 20:59
9/10 anonim válasza:
Pont ez az, hogy soha senki nem említette Belgrádot Nándorfehérvárnak a történelem során - pár, a területet erőszakosan magyarosítani akaró főnemesen kívül. Bécsre, Rodostóra vagy Pozsonyra ráragadt a név, mert vannak kulturális kapcsolatok, helyi magyar kisebbség de ez a Nándorfehérvár pont olyan fantázianév, mint az Apátszentmihály, Trencsénhosszúmező, Drávafüred és hasonló nevek - a magyar helységnévtáron kívül ezek a nevek soha nem léteztek a gyakorlati, helyi nyelvhasználatban.
2021. márc. 13. 21:14
10/10 anonim válasza:
Most is hasonló a név. Nyersfordításban Fehérvár(os) de mondjuk elég putri :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!