Jól látom, hogy Április 4.-ét már csak néhány elvakult kommunista tartja felszabadításnak, a legtöbben viszont megszállásnak?
Még a centristább emberek is megszállásnak tartják. És valljuk be, nyilván igazuk van, mivel amit a Vörös hadsereg nevezetű pokolbéli átok művelt itt Magyarországon, azt mindennek lehet nevezni, csak nem "felszabadításnak", hiába voltak a németek is megszállók.
Jól látom, hogy a "felszabadítás"-narratíva (hál' Istennek) kihalófélben van?
Hát ja, mondjuk én szerencsére nem éltem abban a rendszerben egy percet se, de jót nem tanultam, se hallottam róla, mondjuk van akiknek bejött, de hogy igazságos nem volt az, az tuti...
Minden rendszernek vannak haszonélvezői és azok, akik elhiszik mindazt, amit hirdet. Ők okkal kacsingatnak vissza rá. 1945 után tömegek hittek benne, későn józanodtak ki, hogy valójában mit is jelent.
Ha megjártad volna Recsket meg a Hortobágyot, nem írnád ezt a blődséget :D
Felszabadítas konkrétan a gettóban őrzött gyilkolt zsidóknak volt
De jó részükről hamar kiderült, hogy amúgy kapitalista osztályellenségek, szóval nagy nyertesek nem lettek.
De mondjuk egy mégoly brutál elnyomás is jobb, mint hadszíntérnek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!