Mikor kezdődhet el Magyarország nyugatiasodása?
Mikor lesz ez egy jogállam, mikor fog egy keleti magyar falu is úgy kinézni mint egy német/francia/osztrák, mikor lesz bevezetve az euró, mikor lesznek nyugati bérek? Hány évet tippelsz?
Én 22 vagyok de a nyakamat rá, hogy az én életemben még nem, esetleg az unokám már egy ilyen világban születhet.
Az hogy egy ország milyen színvonalon létezik, nemcsak attól függ mennyit nem lop el a néptől az úgynevezett politikai "elit".
Függ attól is, mennyire kulturált egy nemzet és annak tagjai.
Na itt kezdődnek a problémák!
#4 !
Így igaz, de hidd el, addig jó, míg a jelenkori nyugatot nem "érjük el" !
Sőt ! a mostani állapotokat látva, nyugat húzza le Európát,
az EU is miattuk van dögrováson, és nem tudom, meddig húzódik még
ez az agónia, euróstul, mindenestül.
Nyugatról Magyarországnak még nem sok jó származott és a történelem
ismétli önmagát.
Lehet, hogy nem a politika kategóriába kellet volna raknom...
Én csak az életszínvonalra értettem, ne mossuk össze a politikával, vezetőkkel stb.
...és az életszínvonal alakulása --többek között-- minek a függvénye?
Fejtsd ki jobban, konkrétan mire gondolsz, mert eddigi véleményem szerint jó helyre tetted e kérdésed!
Az emberek gondolkodáson kéne változtatni, teremteni valami kollektív, közös érdekérvényesítést ami itt nem létezik, csak az egyéni vagy csoportos. Nem beérni a kevéssel, erre-arra szavazni pár kg krumpliért és üreg ígéretért. Elszámoltatni, számonkérni politikusokat, ne tehessék azt meg, hogy akármit mondhatnak/tehetnek csak úgy a vak világba. Itt olyan törvényeket fogadnak el ami nyugati országokban elképzelhetetlen. Mi lett volna ha pl. Németországban akarták volna bevezetni a túlóratörvényt? Nyugaton is gyakran módosítgatják az alaptörvényt? Kérdezem, nem tudom.
Szerintem itt kezdődne a dolog.
Ez persze csak a következő generációkon múlik, hogy lesz-e a változás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!