Mi az oka,hogy a magyarországi egyetemeken ilyen furcsán működik a "hierarchia",besorolások?
Felvidékről származom, ebből adódóan sok szlovákiai ismerősöm van.
Megfigyeltem egy különbséget a két ország felsőoktatása között.
Mindkét országban úgy működik,hogy ha valaki elérte az MSC fokozatot és van aktív kutatói,publikációs háttere, akkor taníthat felsőoktatásban kezdő tanársegéd besorolással.És x év múlva, lehet belőle adjunktus.
Szlovákiában úgy működik, ahogy a fenti gyakorlat mutatja.Viszont, ha valakinek van doktorija akkor egyből adjunktusi szintre kerül és kimarad a tanársegéd státusz.
Én Magyarországra jártam egyetemre és találkoztam olyannak,hogy valaki tanársegéd volt és megvolt már a doktorija.
Hogyan lehetséges ez?Hogyan lehetséges mesterségesen visszatartani a kategória ugrást?
Akkor is, ha minden feltételnek megfelel az illető.Miért nem automatikus a szintugrás?
3#
Oké, de Magyarországon előfordul,hogy teljes adjunktusi feladatokat lát el egy tanársegéd, csak neki alacsonyabb a fizetése.
A Corvinuson BSC után semmi nem leszel.
Az MSc után ha felvesznek a Phd képzésre, akkor lehetsz esetleg tanársegéd.
Ha nem végzel a doktori iskolával, akkor viszlát van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!