A WHO szerint tényleg lecsengőben van a koronavírus járvány?
A földkerekség egészére vonatkozó diagramokból nem látni, hogy magától elindult volna egy nagyobb léptékű lecsengés.
De mivel megindult az oltás, ezért várható, hogy a járvány lecsillapodik. Ahol a lakosság jelentős része már oltást kapott, ott a tapasztalat is azt mutatja, hogy lokálisan véget ért a járvány.
Nem véletlenül ritkán raknak linkeket az ilyen állítások mögé. Mert ha raknak, akkor kábé a régi jereváni rádiós vicc lesz belőle, hogy "fosztogatnak, nem osztogatnak".
Pár kérdéssel odább valaki leírta, hogy nyugaton hegyekben állnak a felhasználatlan vakcinák, mert senki nem akarja őket. Aztán a cikkből kiderült, hogy nyugaton bizalmatlanok az AstraZeneca vakcinával kapcsolatban, mert jóval alacsonyabb a hatékonysága, mint a másik kettőnek. Itt, Magyarországon mi teljesen beleragadtunk a "nyugati vakcina jó, keleti rossz" paradigmába, de azért illene észrevenni, ha egy cikk név szerint említi az AstaZenecát.
#5:
Első egy egész jónak tűnő összefoglaló. Második kissé rákontráz az elsőben az angol oltás hatékonyságáról leírtakra. Más forrásokból is olvastam már arról, hogy utóbbi elég gyengére sikeredett, aztán arról is, hogy semmivel se rosszabb, csak máshogy mérték.
Tény, hogy ha hatékonyságról beszélünk, mindig meg kellene említeni, hogy a vírus PRC-teszttel való kimutathatóságára, a tünetes esetekre, vagy esetleg a kórházi ápolást igénylő lefolyásra* vonatkozik-e. Ezt szerintem sok "népszerű tudományos" cikk nem teszi meg.
Ad *: ennek esetszáma jóval kisebb, mint a sima megfertőződésnek, ezért csak jóval nagyobb statisztikai mintán mutatható ki. Ső az sem mindegy, melyeket soroljuk a kórházi esetek közé: aki más okból (is) kórházba kerül, vagy aki pontosan a covid miatt kerül kórházba.
Szerintem nem kamu, azok akik erre irányuló nyilatkozatokat tettek mind WHO emberek. Én inkább azt látom, hogy a WHO mostanra kínos helyzetbe került, nem ő irányítja a megállapításai által a kormányok intézkedéseit hanem már nekik kínos ennyire ellentmondani a járványosdiban érdekelt kormányoknak.
Szerintem te el vagy tévedve mikor ilyesmiről állásfoglalást vársz, ez nem szokás. Ezek interjúk során adott nyilatkozatok, nem szoktak minden nyilatkozatukról állásfoglalást közzétenni. Amikor anno először elmondták, hogy a lockdown szerintük kontraproduktív arról sem volt hivatalos állásfoglalás, de megírták a médiumok:
Amikor kihirdethetik egy pandémia végét arról már lesz ilyen állásfoglalás, ez eddig is így volt.
De napi szintű cikkeket is közzétesznek a hivatalos oldalon. Azért ha azt látják, hogy lecsengőben van, csak közzétennék, elvégre ez egy jelentős infó.
A másik érdekesség, hogy EGYETLEN magyar oldal se vette át ezt a cikket, pedig ha igaz lenne, akkor megírták volna legalább ellenzéki médiumok, ennek ellenére csak ez a német nyelvű cikk van, mégcsak angolt se találni a témában. Akkor nem lehet, hogy ez mégiscsak kamu, és soha nem történt ilyen nyilatkozat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!