Most lesz óra át állítás vagy marad ez? Vagy az állunk a nyárira és az marad?
Ki a tôkôm találta ezt ki?
Miért nem jó hogy van téli nyári időszámítás?
"Ki a tôkôm találta ezt ki?"
hát, hogy eredetileg ki, az jó kérdés, de egyébként az EU állt bele a dologba.
Magyarországon a legutóbbi változtatás 1996-ban volt, akkor a 39/1996. (III. 13.) Korm. rendelettel szeptember utolsó vasárnapjáról október utolsó vasárnapjára módosították a nyári időszámítás végét.
A Nemzeti Jogszabálytárban nincs jelölés arra vonatkozóan, hogy van már a megváltoztatását okozó jogszabály: [link]
(Aminél elő van készítve változás, ott látszik. Például a KRESZ 2023. január 1-én módosulni fog: [link] )
Az várható, hogy 2021. március 28-án lesz óraállítás, áttérés a nyári időszámításra.
Aztán hogy ősszel lesz-e visszatérés, vagy marad a nyári, attól függ, hogy addigra dönt-e a magyar kormány, és hogyan dönt? Úgy tudom, hogy a pandémiára való tekintettel nem folynak egyeztetések ezügyben. Egyáltalán nem lepődnék meg, ha az EU akár módosítaná a 2021-es határidőt. (Annak idején egy EU-s vezető állt elő a témával, várható, volt, hogy a felmérés nagy támogatottságot kap, ez a választáskor jól jött népszerűség volt a számára. Aztán kellene a megvalósítás. Elég vegyes a különböző országok vezetésének, a csillagászoknak, az embereknek az elvárása; elég kilátástalannak látszott, hogy ne legyen igen változatos a tagállamok időszámítása, hogy egyezség alakuljon ki. Most, jó alkalom lesz a járványra hivatkozva az elnapolás, én erre számítok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!