Miért adóztatják ilyen mértékben az üzemanyagokat?
Meg van az oka. A közlekedés fenntartása rengeteg kiadással jár, amit közpénzekből kell finanszírozni. Ehhez bevételre van szükség. Lehetne az adókat emelni, közvetlenül a járműhöz kapcsolódó járulékokat bevezetni...
Ehelyett inkább azt választották, hogy az üzemanyagköltségbe építik bele ezeket. Így legalább a használattal arányos - aki nagyobb mértékben veszi igénybe ezeket, az nagyobb összeggel járul hozzá a fenntartásához. A gyakorlatban nagyjából működik...
#9 örülök hogy megértetted, amit írtam: Ha nincs adó, nincs szolgáltatás. Attól van TB ellátásod, mert nem TE fizeted, hanem MINDENKI fizeti és az is fizet, aki nem beteg. Ez a része a társadalmi közteher viselés.
De látom, sokak még mindig nem fogják fel. Te is sikeresen félre értetted, amit írtam.
Ebben mégis mi a szalmabábozás? Az illető azt állítja, hogy a benzin árába építik be a közlekedés fenntartásához szükséges közterheket. Én meg erre reagáltam, hogy amilyen iszonyatosan sok adót fizetünk, ha minden forint az eredeti céljának megfelelően kerülne felhasználásra, Magyarország sokkal élhetőbb ország lenne.
De ugye nem ez a helyzet, mert dúl a korrupció. A helyes válasz tehát hogy azért ilyen irgalmatlanul magasak az adók, hogy a nagyemberek zsebeit jól meg lehessen tömni.
És ha most valaki egy "bezzeg a Gyurcsány!" szöveget be akar dobni, az inkább harapja le az ujjait! 🤐
#19 miért ne tagadná? Aki használja a közutakat, láthatja hogy az azokra beszedett adó nem arra megy el nyilvánvalóan.
És tényleg a zsebre tétel adó nemtől független, mindegyik nagy részét zsebre teszik lőrincék és az elvtársak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!