Hogyan lehetnék baloldali?
Jobber vagyok. Nem tudom miért, szüleim nem politizálnak, csak dolgoznak, nem függenek senkitől mert egészségügyisek, nem vették komolyan a beígert 500 ezret sem, azt hiszik el amit látnak.
Viszont én olyan jobbos vagyok aki utálja a fideszt, jobbikra szavaztam, de szinte másnap megbántam, most van ez a Mi hazánk.. hagyok időt magamnak velük kapcsolatba. Mert én EU párti vagyok, szeretem a nemzeti értékeket , de minden országét. 9 évesen unokatesóm szedett le cd-re különböző himnuszokat, szlovák, lengyel,horvát,olasz,japán,kínai,irán,szír,izraeli ,német,orosz,ukrán,finn,svéd stb. foci meccset nézve minden ország himnuszára felálltam, nem tudom miért. Most is bennem van, minden országban van valami tiszteletreméltó, még a románokba is, hisz nem tehetnek róla, hogy elődeik mit csináltak és történelmük oktatásáról sem tehetnek.
Na, de nem szeretem a multikultúrát, a vallást és a bűnözést. Nem szeretnék itthon elfogadni kúltúrákat addig amíg ugyan azok nem fogadnak el ugyan úgy náluk. Tehát, vallást nézve, hiába vagyok megkeresztelve, töri érettségi elött mondták, hogy Jézus az nem Isten Jézus apja Isten, totál nem érdekel, viszont az igen, hogy egy muszlim bemehet Vatikánba míg én mint keresztény Mekkába vagy Medinába nem mehetek, tilos.
Nade az iszlámot egy erkölcsös vallásnak tartom. De mindent a helyén szeretnék, tehát ha iszlámra vágyok, akkor mondjuk Törökországba kelljen mennem, ne pedig ide. Ha értitek.
Vagy mondhatom a börtönkultúrát, tehát cigányoknál azt vettem észre, az a menő aki börtönbe volt, suliba azzal menőztek, hogy kinek kije ül, meg ha kijön mit kap "szabadulóbulin" szerintem szégyen ha valaki sitten volt.
Szóval ez vagyok amit leírtam, és ezen szeretnék változtatni, hogy multikultúrális és ne ilyen begyöpösödött legyek. Mik a kezdő lépések?
23/f
Van egy jó hírem: nem kell választanod oldalt. Szépen leírtad a világnézetedet, ami még biztos alakulni is fog, hiszen 23 évesen (sem) teljesen kiforrott a személyiség.
Szerintem engedd el azt a dolgot hogy neked feltétlenül be kell állnod valamilyen párt mögé vagy valamilyen holdudvarba. Nem kell. Lehetsz szabad pártonkívüli, a fent részletezett világnézettel.
Egyébként nekem is hasonló elképzeléseim vannak, mint neked. Régen én is nemzeti érzelmű voltam, főként Fideszes, de túl sok dologgal nem tudok azonosulni már, így "ideológiailag kiléptem", ha úgy tetszik.
Rokonszenvesek a tiszta liberális eszmék, de az a fajta őrült túltolás, ami ma jellemző azokra, akik magukat a képviselőinek nevezik, távolról sem szimpatikus.
Vagyis a választásokon nincs hova behúznom az ikszet, és gyakorlatilag az egész világon nincs olyan politikai mozgalom, amely céljaival maximálisan egyetértenék.
Szóval lehet így is létezni. Ebben a témában X párt véleményével értesz egyet, abban a témában Y-éval.
"Régen én is nemzeti érzelmű voltam, főként Fideszes,..."
belegabalyodtunk, belegabalyodtunk? :)
A fidesz mióta nemzeti érzésű?
A Magyar Gárdát még Gyurcsánynak sem volt pofája betiltani, orbánnak viszont volt.
Kb. 2006-ig, ott ábrándultam ki belőle teljesen az őszi események alatt tanúsított hozzáállásában. (Az akkori világnézetem alapján persze, ma már értem, miért reagált rá így a párt.)
Az útkeresésem is akkor kezdődött, és rájöttem, hogy a belső értékeim mások, mint az a szemlélet, amelyet a környezetem kialakított bennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!