Miért nem enyhítünk már ilyen kevés fertőzöttszám mellett?
Mára csak 860 az újonnan fertőzöttek valamint 68 az elhunytak száma.
Ez már közel rekord alacsony és folyamatosan csak csökkennek ezek a számok.
Mire várunk még a lazítással??
Min akartok lazítani???
Alig van bármiféle korlátozás, most az, hogy az éttermekbe nem lehet beülni csak elvitelre dolgoznak vagy az, hogy nem lehet menni gyúrni emiatt megy a sipákolás.
Aki meg elvesztette az állását keressen mást. Kórházba segédápolónak, beteghordónak gyártósor mellé operátornak, utcaseprőnek még egy vendéglátásban dolgozó is jó.
"Remélem elveszted a munkád, és megtudod milyen amikor "le kell mondani a luxusról"
Üdv.
egy szakács"
Mindig "jól esik" az embernek, hogy vannak olyanok, akik a vélt vagy valós saját nyomorukat nem megoldani akarják, hanem maguk mellé lehúzni másokat. Mellesleg csak szólok, hogy legközelebb hazudd már magad felszolgálónak, a szakácsok munkáját nem érintik a korlátozások, mivel az éttermek szállítanak házhoz, a felszolgálók tényleg rosszul jártak.
20! Jelenleg is "járok" főiskolára (levelező képzésre) online oktatás formájában, és mégis "ilyen nagy" a szám, de meglepő, ugye?
Tehát elvileg nekem "szenvednem" kéne amiatt, hogy "nem tudok tanulni" hát nem érzem és a "jövőm sem lehetetlenül". Ez csak hiszti.
Tudod néha az embernek, vagy ez esetben a társadalomnak áldozatokat kell hoznia egy célért. Amúgy ez a "milliós" nagyságrendű munkanélküli ez a gyakorlatban tudod mennyi Magyarországon például? Százezer ember, ennyivel többen keresnek állást, mint korábban.
"Állj fel kicsit a karosszékedből és nézz körbe a világban."
Ezt én is javaslom neked, nézd meg, hogy hogyan működik a világ a luxusszolgáltatások nélkül! Gördülékenyen. Elhiszem, hogy a turizmus, vendéglátás stb. szektorok dolgozóinak szar érzés szembesülni vele, de a munkájukra mint kiderül igazán szükség sincs, erre mondom, hogy ez luxusszolgáltatás, amiről le lehet mondani, és eleve a társadalom többsége nem is engedheti meg magának.
22# alig van bármi korlátozás? A gimik be vannak zárva, a legtöbb gimis szenved otthon az online-ban, egész nap a laptop előtt. Egyetemek zárva. Vendéglátóhelyek zárva, sportközpontok, konditermek zárva. Sok városban már az utcán is kötelező a maszk. Egy csomó ember elvesztette az állását. Munkát keresni nehezebb a Covid miatt. Ezek mik ha nem korlátozások? Lehet sokan élvezik az otthon ülést, a bezártságot (pl. #24-es), de azért így nem lehet már sokáig élni. Vigyázok persze másokra, meg a családomra. Átestem a Covidon. Csak már tényleg sok, ami megy.
Egy csomó kórházban meg online megy a rendelés a Covid miatt. Engem is csak online "fogad" a kezelőorvosom. Bármi bajom lenne, nem mehetnék be a kórházba, meg vizsgálatra, mert hát a Covid...
Alapból ugyebár egy demokratikus országban olyan nem történhetne meg, hogy ha kilépsz x időközött a házadból akkor büntetés, illetve ha be mersz ülni egy étterembe, büntetés...
Ez már rég nem a "kötelező biztonsági öv" kategória.
#29 Inkább úgy fogalmaznék, hogy a biztonsági öv 80-90%-os hatékonysággal véd meg egy esetleges katasztrófától míg egy éjszakai kijárási tilalom 2-3%-ban.
Igen, tudom, hogy máshol is ez van és elég szomorú de jön a jó idő úgyis fel fognak más országok népei lázadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!