"Állítsad ki azt a feketét" - ez rasszista mondat volt?
Csak érdekel, hogy szerintetek rasszista volt -e ez a mondat egy román (4.)játékvezetőtől ? Szerintem nem, ha Demba Ba kínai lenne akkor " állítsd ki azt a sárgát" biztos nem lenne sértő. Vagy most a fekete szó használata is rasszista? Minden az, vagy vannak kivételek? Lesz majd szótár, hogy miket lehet kimondani, hogy ne sértsünk meg másokat?
ha én vagyok az egyedüli fehér játékos a csapatban, akkor hivatkozhatnak rám úgy, hogy a fehér fickó. Ahogy a fekete fickó a képen az, akiről szól van.
Én sem értem, miért kellene eljátszanunk azt, hogy nem vesszük észre egy ember külső tulajdonságait.
A rasszizmus nem a semleges megkülönböztetésnél, hanem az alá-fölé rendelésnél kezdődik. Pl. a feketék/fehérek rosszabbak, butábbak, ilyenebbek, olyanabbak. És mindez a bőrszínbeli különbségből levezetve.
A példában nem azért állította ki a játékost, mert fekete, így csak azonosították.
Én meg azt mondom hogy ha bőr szín alapján azonosítunk embereket, akkor mi a fsznak használunk törvényesen neveket?
Az ilyen bíró csak azt mutatja meg hogy mennyire primitív paraszt.
Persze mindenkinek joga van a szájával azt mondani amit akar, ahogy ennek a bírónak is, csak hát az embert a nevén szokás megnevezni, nem a testi adottságai alapján.
Máskor legyen tisztában azzal, hogy mégis kik azok a sportolók, akikenek a játékát kontrollálja és felügyeli.
Lehet hogy neked nem rasszizmus, de annak akit a bőrszíne alapján neveznek meg, annak az.
Látszik hogy még senki nem bántott a bőrszíned alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!