Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Annak miért kell örülni hogy...

Annak miért kell örülni hogy este 8kor lefényképezik a katonákat, hogy senki nincs az utcán? Azért hogy azok akik kb este 8-10-ig lennének kint, azok bezsúfolódnak a 6-8 időszakba, és növelik a tömeget? Ennek kell örülni?

Figyelt kérdés
Mi értelme ennek a TILALOM-nak? Miért nem korlátozás? Miért kell 8-tól? Miért nem lehet sportolni? Miért kell munkáltatói igazolás, miért nem lehet olyan munkát végezni ami nem alkalmazotti jogviszony hanem pl kisvállalkozó? Hogy ad magának igazolást, hogy 8-ig dolgozott majd haza szeretne menni? Vagy ha költöznek, takarítanak, költöztetnek, bármit este dolgoznak ami a családok mindennapjaihoz hozzátartozik? Miért kell örülni annak hogy az emberek nem dolgozhatnak és 6-8-ig egy zsúfoltabb tömeget kapnak? Mindezt tényleg a néhány részeg idióta miatt, akire ráfogjál ezt az egészet hogy igen, ők is láthatóak az utcán? Nem csak ők használnák az utcát, hanem a dolgozó ember is még ha nincs is munkááltatóija mert nem olyan kötött a munka!

2020. nov. 11. 23:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%
Senki nem fog csesztetni, ha kisvállalkozóként (Kft. tulajdonosaként írhatsz magadnak igazolást a cég nevében) indokoltan kint tartózkodsz.
2020. nov. 11. 23:54
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszi és egyéni vállalkozó?
2020. nov. 12. 00:01
 3/16 anonim ***** válasza:
39%

Értem én a felháborodásod, de sajnos nincs mit tenni. Az a baj, ha a számok nem fognak csökkeni, akkor valószínűleg egész napos tilalom lesz és az élelmiszer boltokon és patikákon kívül semmi se lesz nyitva, ahogy a magánrendeléseket is korlátozhatják és a fogászatok is csak akut eseteket fogadhatnak. Szóval ez még, ami most van az enyhe.

De ez is azoknak köszönhető, akik maszk ellenesek, vírus tagadók. Ha mindenki betartotta volna korábban, a nagyon enyhe rendeleteket pl helyes maszkviselés akkor most nem tartanánk itt. Tehát köszönd meg ezeknek az embereknek. Itt gyakorin is van belőlük rengeteg.

2020. nov. 12. 00:04
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Most írtam. Senki nem fog vegzálni, ha te kisvállalkozóként kint vagy és megindoklod, miért.
2020. nov. 12. 00:05
 5/16 anonim válasza:
100%
Egyéni váltakozónak tud írni a könyvelő ilyen igazolást. Édesanyám könyvelő és egész nap ilyeneket írt.
2020. nov. 12. 00:06
 6/16 A kérdező kommentje:
Meg az hogy mi számít indokoltnak? Pl: most tudták elhozni a hűtőt az irodába. Elaludtam munka közben a gép előtt a fáradtságtól és most hazamennék. Nyitva hagytam az ablakot mennék becsukni. Bent hagytam a lakáskulcsomat. Elromlott a gép otthon be kell mennem a másikért. Kaptam egy váratlan munkát. Várnom kellett a szerelőt. Haza kellett vinnem az anyósomat. Stb. Komolyan. Hogy mondjam el ezeket ha megállítanak?
2020. nov. 12. 00:06
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszi oké, tényleg íratok valahogy, mert hónapokig ez így nem mehet.
2020. nov. 12. 00:07
 8/16 anonim ***** válasza:
34%

" Elromlott a gép otthon be kell mennem a másikért."

Szépen a rendőrök veled mennek, és ha hazudtál akkor 1 millió a bírság. :) Meg lehet ezt oldani.

De amúgy mivel vállalkozásod van, írsz magadnak egy papírt és ennyi.

2020. nov. 12. 00:10
 9/16 anonim ***** válasza:
69%

"Haza kellett vinnem az anyósomat."

Ezt viszont nem lehet. Ez nem munkavégzés. Ezért bírságolnak. Az, hogy elromlott a gép és elkellett menned másikért, mert munkaeszköz az rendben van. Az, hogy jön a szerelő, mert munkavégzéshez szükséges az rendben van. Ezek a dolgok mind rendben vannak. Szerintem ezt mindenki eltudja dönteni, hogy mi oké és mi nem oké.

De egyéni vállalkozóként is van papírod arról, hogy egyéni vállalkozó vagy, tehát írhatsz magadnak "igazolást", hogy Te dolgoztál.

2020. nov. 12. 00:12
 10/16 anonim ***** válasza:
87%
Ez van a rettegők kisírták a pánikulasukkal a kormány meg túl dilettáns, hogy bármit is normálisan kézbe vegyen
2020. nov. 12. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!