A mai nizzai borzalmas terrortámadás után hogyan tovább Franciaország, hogyan tovább Európa?
Az ember elgondolkodik, bizony azon hogy az eddig hozott intézkedések semmire se vezetnek. Macron eltemetett egy legyilkolt tanárt, mondott es igen tisztességes gyász beszédet mire a muzulmán közösség a török szultánnal az élen felháborodott. Helyi muzulmán közösség szélsőséges része igenis polgárháborút akar Franciaországban. Nem véletlen, hogy keresztény templomban gyilkolt a jelen terrorista hívő embereket. Válasz lesz vár? Egy újabb muzulmán ellenes szélsőjobb terrorista bosszúját? Mert erre meg fog érkezni a válasz.
Ha ezt nem sikerül rendőrségi vagy titkosszolgálati eszközzel rendezni vagy megállítani akkor valóban polgárháború alakulhat ki. Egy vallási polgárháború.
Nem tagadva a helyzet súlyosságát, azért lépjünk hátra egyet az ész nélküli pánikolástól:
"Azt nem lehet nem észrevenni, hogy pont azokban az országokban történik a legtöbb terrorcselekmény"
Vagy csak ezek kapnak médiafigyelmet. A legtöbb terrortámadás valójában a Közel-Keleten történik.
"amelyek a legbefogadóbbak és legtoleránsabbak a muszlim bevándorlókkal szemben"
Az is megvan ugye, hogy jellemzően nem bevándorlók követik el a terorcselekményeket, hanem Franciaországban szocializálódott emberek, ami kényelmetlenebb a franciákra nézve, mint az muszlimokra.
"V4-es országokban sosem történik ehhez hasonló támadás"
Valóban, nálunk magyarok követnek el terrorcselekményeket. Magyar bombától szívesebben halsz meg? Megjegyzem, itthon így is több a gyilkosság, mint a hanyatló Nyugaton.
"A legtöbb terrortámadás valójában a Közel-Keleten történik."
És ez minket hol érdekel Európában?
"Az is megvan ugye, hogy jellemzően nem bevándorlók követik el a terorcselekményeket, hanem Franciaországban szocializálódott emberek, ami kényelmetlenebb a franciákra nézve, mint az muszlimokra."
Ami bizonyítja a "beilleszkedésük" teljes csődjét.
Én továbbra is azt állítom, amit évek óta, hogy a magyar iskolarendszert kéne felkészíteni arra, hogy magyarországon ne legyen tere a szélsőségeknek, mindenki racionálisan intelligensen tudjon vitatkozni, elismerje és mindenek felett állónak gondolja és betartsa a magyarországi törvényeket.
Ehhez az kellene, hogy jó legyen az oktatás és jók legyenek a törvények, úgy érezzék az emberek, hogy az ő jól létüket szolgálják. Amíg ez nem teljesül, addig mi is a francia irânyba haladunk, függetlenül attól, hogy beengedjük a migránsokat vagy nem, mert a cigányok/szegények stb. meg majd másért fog ugyanígy gyilkolászni, ha nem érzi, hogy magyar lenne és magyarországnak fontos lenne az ő élete, jól léte.
Utána pedig a jó irányba haladunk, függetlenül attól, hogy beengedjük a migránsokat vagy sem, bár a tempón lehet, hogy változtatna, ha amúgy nem lehetne ugyanúgy magyarországra kerülni pénzért migránsként. Így, hogy évi 15000 külföldit importálunk, nem gondolom, hogy nem a francia példát követnénk, akkor meg legalább nem kellene növelni a társadalmi feszültséget.
"És ez minket hol érdekel Európában?"
A kérdés állítása szerint a toleráns országokban van a legtöbb terrorcselekmény, én meg rámutattam, hogy nem.
"Ami bizonyítja a "beilleszkedésük" teljes csődjét."
Nem, pont erről beszéltem. A BEILLESZTÉSÜK csődjét bizonyítja, hiszen ők már Fraciaországban szocializálódtak és nem bevándoroltak.
Nos, már azt is tudjuk, ki volt az elkövető: egy illegális bevándorló.
"16# Dehogy szocializálódtak, ezek gettókban élnek a társadalmon kivül."
Ezt mondom én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!