Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mit olvashat, nézhet egy...

Mit olvashat, nézhet egy jobboldali értelmiségi manapság?

Figyelt kérdés
Sajtóra (elsősorban online, de akár nyomtatott) és tévéműsorokra gondolok elsősorban. Az nem zavar, ha valamilyen fideszes médiumon fut, de nyilván nem pártpropagandát szeretnék, valódi politikai műsort. Pl. mint az Öt az ATV-n, csak ott balos arcok vannak. Stb stb.

2020. szept. 29. 16:40
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Hát lehet hogy kimondva nem mindenki balos, de egyikük sem kormánypárti...
2020. okt. 4. 10:26
 12/19 anonim ***** válasza:

"Hát lehet hogy kimondva nem mindenki balos, de egyikük sem kormánypárti..."

A kormánypárt nem is jobbos. Harmadikutas fasiszta az, ami legközelebb áll jelenleg a fideszhez.

Arról nem beszélve, hogy nem csak a kormánypárti lehet jobboldali, mivel minden korrekt jobboldali elutasítja a fideszt az elvtelensége miatt, illetve kormányzó képtelensége miatt.

2020. okt. 4. 13:46
 13/19 A kérdező kommentje:
Emelnek ők át mindenből. Fasizmusból pl a háborús retorikat. De pl. a szociális érzékenységtől igen távol vannak, pedig az is fasiszta. Ugyanigy vannak kommunista vonások stb.
2020. okt. 4. 16:51
 14/19 A kérdező kommentje:
Az ajánlásokat köszönöm egyébként, ránézek majd.
2020. okt. 4. 19:45
 15/19 A kérdező kommentje:
A Flaszter és a Kötöttfogás között van különbség? Látom h mindkettő Magyar Hang,
2020. okt. 4. 19:46
 16/19 anonim ***** válasza:

"Emelnek ők át mindenből. Fasizmusból pl a háborús retorikat. De pl. a szociális érzékenységtől igen távol vannak, pedig az is fasiszta. Ugyanigy vannak kommunista vonások stb."

A fasizmusnak elég sok ága van és van, ami inkább jobboldalhoz van közelebb és van, ami inkább baloldalhoz. Ezért mondtam, hogy fasizmus, mert az kb. lefedi, amit ők csinálnak.

A témák mások szoktak lenni a két műsorban, szóval ha minden heti politikai téma érdekel, akkor érdemes mindkettőt.

Szerintem a flaszter szereplői általában jobban felvannak készülve, ezért ha csak az egyiket nézheted, akkor inkább a flasztert válaszd.

2020. okt. 4. 21:54
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ajánlást!
2020. okt. 4. 22:02
 18/19 anonim ***** válasza:

#16, apám azt mondta, mint kortársa, hogy Mussolíni egy idióta volt, nem kell vele foglalkozni.

Lénárt Sándor önéletrajzi, fantasztikus regényéből is ez jött le. Azért valamennyit tudok róla, de, hogy a gondolatai átszivarogtak volna hozzám, az nettó marhaság.

Engem bizonyára jobboldalinak mondanának, de hát többé-kevésbé értelmiségiként 40-50 évnél frissebb dolgok a napiszar kategóriába tartoznak.

De van 4-7 koldus, ahol tejelek 100-200 forintot, sőt tinilányom is, bár soha nem beszéltünk ilyenről. Van három szegényember, akiket még havi pár ezerrel támogatok.

Akkor még baloldali vagyok?

Szerintem ezek semmire se jó kategóriák.

2020. okt. 4. 23:04
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy miért nekem lett címezve, Mussolini mindössze egy fajta fasizmust képviselt, nem mindet.

Vannak jobboldalibb és baloldalibb fasizmusok is attól függűen, hogy kinek az értelmezését vesszük alapul.

Ha a wikipédiát is megnézed, akkor a fasizmus definíciója elég tág, mivel oda azok a pontok vannak felsorolva, amik a fasizmus alfajától függetlenül jelen vannak.

Én az ilyen egyszeri adakozásokat nem tekintem baloldali, sőt még csak szociális beállítottságnak sem.

És szerintem a politikát a jobb-bal felosztás túlságosan leegyszerűsíti, viszont sokan csak így képesek gondolkodni, ezért mondtam, hogy a fasizmus besorolása nem teljesen egyértelmű.

2020. okt. 5. 04:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!