Karácsony főpolgármester úr egyet ért azzal, hogy a havonta egyszer buszozó bliccelőket büntessék meg, mert csak 20 000 forintot fizettek a szolgáltatásért, nem pedig 20 350-et?
Ugye egy bérlet kb. 10 000 forint. A BKK harmadrészben van finanszírozva a megvásárolt jegyekből/bérletekből. Vagyis egy bérletet vásárló lakos 30 000 forinttal támogatja havonta a BKK-t. Egy tömegközlekedést nem használó személy pedig havonta 20 000-el. Szóval igazságos az, hogy ez utóbbiakról még további 350 forintot is le akarnak húzni, mert egy hónapban egyszer fel mer szállni a buszra?
(Remélem nem jönnek az értetlenkedő válaszolók, akik a kérdést se értik.)
Amikor én nem adózok, a NAV kopogtat az ajtómon. A 20 000 forint egy átlagösszeg, amit a BKK kap az adófizetőktől. Ha nekem átlagkeresetem van, akkor én minden hónapban ennyit fizetek a BKK-nak.
Az egészségügy szolidaritási alapon megy, oktatást pedig én is kaptam ingyen, tehát nem problémázhatok azon, hogy miért fizetik az én pénzemből más oktatását.
Az autósok azt mondják, hogy egy csomó pénzt befizetnek ÁFAként meg máshogy, tehát nem a tömegközlekedőknek kell az útfelújításokat állniuk.
Sem a tömegközlekedők, sem az autósok nem fizetik az útfelújításokat, az ugyanúgy mindenki pénzéből megy, mint az egészségügy, ami egyáltalán nem szolidaritási alapon megy. Legalábbis én még nem láttam, hogy orvosi eszközöket a légyszi varázsszóra gyártottak volna le. Minden olyan szolgáltatás, ami elméletileg bárki számára hozzáférhető közfinanszírozású, tehát az állam által beszedett adókból van működtetve legalább részben.
És a bárki szó nem mindenkit jelent. Nem lesz inkorrekt az oktatásra elköltött adóforintja annak, aki nem vesz részt az oktatásban és ugyanígy nem igazságtalan az úthálózatra elköltött adóforintja a Mucsaröcsögén élő és helyben értékesítő őstermelőnek sem. Ezek a szolgáltatások a társadalom fenntartásához szükségesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!