Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Karácsony főpolgármester úr...

Karácsony főpolgármester úr egyet ért azzal, hogy a havonta egyszer buszozó bliccelőket büntessék meg, mert csak 20 000 forintot fizettek a szolgáltatásért, nem pedig 20 350-et?

Figyelt kérdés

Ugye egy bérlet kb. 10 000 forint. A BKK harmadrészben van finanszírozva a megvásárolt jegyekből/bérletekből. Vagyis egy bérletet vásárló lakos 30 000 forinttal támogatja havonta a BKK-t. Egy tömegközlekedést nem használó személy pedig havonta 20 000-el. Szóval igazságos az, hogy ez utóbbiakról még további 350 forintot is le akarnak húzni, mert egy hónapban egyszer fel mer szállni a buszra?

(Remélem nem jönnek az értetlenkedő válaszolók, akik a kérdést se értik.)

2020. aug. 31. 13:39
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Na jó, van átszálló jegy is, meg gyűjtőjegy is, szóval nem teljesen jó a példa.
2020. aug. 31. 14:01
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
nagyon nem jó a példa, főleg, hogy vehetsz 24 órás jegyet 1650-ért azzal egész nap utazhatsz mindennel. Szóval ha nyolc átszállásod van egy nap az is 1650.
2020. aug. 31. 14:06
 13/33 anonim ***** válasza:
#6 nem lenne csökkenés, hacsak az elkapottak pótdíja nem pótolja ki. Az ilyen útvonalon utazók jelenleg nem fizetnek semmit. Nézd csak meg például a 4-6-os villamost, ahova az utasok jelentős része a metrókról száll át. Amint ellenőr jön kiürül az amúgy rendszeresen tömött villamos. A bérletesek naponta fizetnek 350 Ft-ot, amivel bárhonnan bárhova, korlátlanul elmehetnek. Aki csak havonta egyszer utazik, miért fizessen többet? Egy kicsivel többet így is fog, mert például a visszaútra mégegy jegyet kell kezelnie, ami már 700. De ez még belefér. De hogy egy oda-vissza út 6x350 Ft legyen, már rablás.
2020. aug. 31. 14:06
 14/33 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor nem történne emiatt bevételkiesés.
2020. aug. 31. 14:12
 15/33 anonim ***** válasza:
Vegyél bicajt, ha nem tetszik a bkk szabály, és nincs pénzed autó fenntartására.
2020. aug. 31. 14:28
 16/33 A kérdező kommentje:
Ha bicajt veszek, ugyanúgy lehúznak rólam havi 20 000 forintot.
2020. aug. 31. 14:30
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Hát te se költségvetési témában szerezted a diplomádat, az tuti. Még mindig nem gombol le rólad senki 20k-t a BKK fenntartására. Amikor te nem adózol ez a pénz akkor is befolyik a BKK-hoz, tehát egyszerűen végiggondolva is lehetetlen ez a dolog. És ugyanezen elv alapján kiélhetnéd a sértettségedet az egészségügyön, oktatáson, a közszféra maradék részein, az úthálózaton, a rendőrségen és minden máson, amire minimális adó is megy, de te nem használod ki.
2020. aug. 31. 14:42
 18/33 A kérdező kommentje:

Amikor én nem adózok, a NAV kopogtat az ajtómon. A 20 000 forint egy átlagösszeg, amit a BKK kap az adófizetőktől. Ha nekem átlagkeresetem van, akkor én minden hónapban ennyit fizetek a BKK-nak.

Az egészségügy szolidaritási alapon megy, oktatást pedig én is kaptam ingyen, tehát nem problémázhatok azon, hogy miért fizetik az én pénzemből más oktatását.

Az autósok azt mondják, hogy egy csomó pénzt befizetnek ÁFAként meg máshogy, tehát nem a tömegközlekedőknek kell az útfelújításokat állniuk.

2020. aug. 31. 14:50
 19/33 anonim ***** válasza:

Sem a tömegközlekedők, sem az autósok nem fizetik az útfelújításokat, az ugyanúgy mindenki pénzéből megy, mint az egészségügy, ami egyáltalán nem szolidaritási alapon megy. Legalábbis én még nem láttam, hogy orvosi eszközöket a légyszi varázsszóra gyártottak volna le. Minden olyan szolgáltatás, ami elméletileg bárki számára hozzáférhető közfinanszírozású, tehát az állam által beszedett adókból van működtetve legalább részben.

És a bárki szó nem mindenkit jelent. Nem lesz inkorrekt az oktatásra elköltött adóforintja annak, aki nem vesz részt az oktatásban és ugyanígy nem igazságtalan az úthálózatra elköltött adóforintja a Mucsaröcsögén élő és helyben értékesítő őstermelőnek sem. Ezek a szolgáltatások a társadalom fenntartásához szükségesek.

2020. aug. 31. 14:57
 20/33 A kérdező kommentje:
Elég hibásan gondolkodsz a társadalomról, mert bizony azért van az adóknak külön nevük, hogy azok különböző célokra legyenek elköltve. Nemhiába egészségbiztosítás az egészségbiztosítás neve. Lehetne csak simán adó45 is a neve, de nem így nevezték el, mert az a pénz az egészségügyre megy, nem pedig útfelújításra.
2020. aug. 31. 15:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!