Határzárak helyett nem lehetne csak a maszkviselés szabályait szigorítani?
Az persze nem tűnik fel, hogy a merő szájtépés miatt zajlik, ami zajlik. Itt két ember sem tud közös nevezőre jutni, hát milliók. Szabályhoz mindenekelőtt szabálybetartó kell, különben érdektelen, van-e vagy sem.
Itt már minden értelmes ember megtanulta, olyant tegyen, amit kontrollálni tud. Mert másra nem számíthat.
Egy másik zöld orszagban ugyanannyi esélye van hogy megfertozodünk mint itthon. Innentől kezdve feleslegesnek tartom a szigorúbb határzárat. Én tartanám ami eddig volt, hogy zöld, sárga piros.
A vírus tagadásának, a maszk nem hordásnak és rosszul hordásának meg lett az eredménye. Esélyes hogy megint nem fognak ellátni a kórházakban csak ha sürgős, megint elhalasztják a műtéteket és a fontos szűréseket a kórházak.
7. Dehogynem. Ha valóban behajtanák a pénzbüntetést és nemcsak beszélnénk róla akkor annak visszatartó ereje lenne, és többen felvennék a maszkot. De én még egy emberrel sem tal@lkoztam akit megbüntettek volna.
Egyetértek a 12-ssel. Minden ország a zöld, sárga, (narancssárga), vörös jelöléseket használja, csak nálunk nem. Az a mondás, hogy nem működik. Persze, hogy nem működik ha pl. Horvátországot nem raktuk át már legalább fél, de 1 hónapja. Haza kellett jönni a nagy embereknek is na. Innen is látszik, hogy tiszta politikai döntés az egész.
Amúgy meg már belföldön terjed rendesen, napi min 100 új fertőzött van/lesz. Persze csak ha tesztelnek és nem akarják machinálni a számokat, statisztikát. De biztos fogják, mert hát ugye külföldről hozzák be. Ha nincs külföld vírus sincs.
A maszkviselés önmagában nem véd meg, viszont az ilyen mértékű határzár sem. Választott politikusainktól ne várjunk sajnos logikus döntéseket. Ebből a nyárból is sok mindent ki lehetett volna hozni, szabadtéri előadások, több kocsis mozi, online koncertek, színházi előadások és sok minden más amit jogi és pénzügyi háttérrel a kormány megteremthetett volna. De nem tette. Mert csak a foci számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!