Kínában hogy tűnt el a Covid-19?
Sziasztok,
Egy kínában élő magyar ismerősömtől hallottam hogy az elmúlt 2 hónapban tömeges tesztelések mellett egyetlen új koronavírusos fertőzöttet sem igazoltak. Ez mégis hogy lehetséges? Egy 1,2 milliárd lakosságú országról beszélünk, ott 2 hónapja eltörölték a kötelező maszkviselést országszerte, és mégsem igazoltak egyetlen új fertőzöttet sem? Itt valami nagyon bűzlik, hogy naponta több millió teszteket végeznek a 15-20 milliós nagyvárosokban és mégsem találtak egyetlen új fertőzöttet sem? Ráadásul szó sincs ott a második hullámról. Vagy ez a vírus csak azokban az országokban tombol ahol a politikusok megmondják neki?
Kedves utolsó,
Attól hogy mutálódik a vírus, még ki lehet mutatni a teszteken. És ugye tudja hogy a vírus országszerte nem egyszerre mutálódik minden emberben?
A vírus nem olyan mint a baktérium, hogy adott körülmények közt kikerülve a szabadba, több hónapon keresztül fertőzhet, vagy ha spórát képez mint az anthrax akkor akár 150 évig képes fertőzni. A vírus a "legyártása" után, mikor is kikerül a hordozójából, jelen esetben az emberből, azonnal versenyfutásba kezd az idővel. Mivel egy vírusnak nincsenek az életre jellemző funkciói, pl anyagcsere, önálló szaporodási képesség, védelmi mechanizmusok, mozgásképesség, stb, így nem tudja megvédeni magát a külső környezet hatásaitól. Itt elsősorban az oxigén behatására kell gondolni, ami a köztudattal ellentétben, egy sejtméreg, gyakorlatilag mindent károsít, amivel érintkezésbe lép. A vírus burka egy peptid, ami egy zsírszerű anyag, ami védi a vírus lényegét, az örökítő anyagot. Ha ez a burok megsérül, akkor kikerül a szabadba a vírus DNS-e, ami azonnal megsemmisül. Az oxigén légkörben a vírus burka azonnal elkezd oxidálódni, ugyan úgy ahogy a zsír egy idő után megavasodik, pár óra alatt a covid vírus burka megadja magát, és elveszti a fertőző képességét. Ha bizonyos felületekre tapad, akkor akár napokig is eltarthat ez a kémiai folyamat, de vannak anyagok amik ezt gyorsítják. Az alkohol jó zsíroldó, másodpercek alatt feloldja a peptid burkot, vagy a réz tárgyak erős ionos felülettel rendelkeznek, itt az oxidáció gyorsul fel, 1-2 óra alatt a rézen a vírusnak kampec.
Tehát a vírust az emberek állítják elő, és annak hamar meg kell fertőznie másokat, hogy a vírus reprodukciós lánca fennmaradjon. Ebből következik, hogyha a fertőzötteket ki tudjuk szűrni, és izolálni tudjuk a többiektől, akkor megáll a vírus terjedése, és az addig a környezetbe szétszórt vírusok pár nap alatt elvesztik fertőző képességüket. Kínában jellemzően fegyelmezettek az emberek, vagy ha kell fegyverrel is arra kényszerítik őket, igy elérték, hogy egy hónapos teljes lezárás után, aki otthon kuksolt az megúszta, addig a fertőzötteket ki tudták szürni, vagy maguktól meggyógyultak, de semmiképp sem tudták tovább adni a vírust, mert mindenki karanténban volt. Ebben a helyzetben már csak arra kell figyelni, hogy a mentesített területre kívülről ne hurcolják be a vírust, amit Kína úgy old meg hogy a külföldről hazatérőket szigorúan teszteli, karanténozza, a belföldi mozgást pedig korlátozza, hogyha mégis kialakul egy góc, akkor azt ne hurcolják szét.
Ha ott valaki maszkot visel, akkor NEM lóg ki belőle sem az orra, sem más.
Ha valaki mégis megpróbálná, 2 perc múlva már a rendőrrel beszélheti meg a dolgokat.
Ha másnap újból megpróbálná, akkor már a börtönőrrel.
Ezzel szemben Amerikában, ahol ugye szabadság van, most már robbanásszerűen terjed a vírus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!