Isztán végződés miért sértő?
Figyelt kérdés
Rengetegszer hallom Magyarországon és külföldön is,hogy ha sértegetik az országukat akkor isztán szót raknak a végére de sose értem ez miért sértés
Üzbegisztán vagy Tádzsikisztán vagy Kirgizisztán pl gyönyörű és nagyon érdekes országok
2020. aug. 26. 04:59
1/7 anonim válasza:
Én angolokat szoktam szekálni azzal, hogy Londonistan.Mert annyi ott a muszlim.
Általában megsértődnek.
2/7 A kérdező kommentje:
1
Azt értem pl Germánisztánt is hallottam már
De a Románisztán,Horvátisztán,Magyarisztánnak mi a sértő jelentése?
Egyikben sincs sok muszlim
2020. aug. 26. 06:27
3/7 anonim válasza:
Nem az iszlám miatt, hanem mert közép-ázsiai posztszovjet elmaradott féldiktatúrák, legalábbis az emberek így gondolnak rájuk. Jogosan vagy nem, az most mindegy.
4/7 anonim válasza:
Az isztán vegződést a gazdaságilag és politikailag elmaradott, szegény és/vagy diktatórikus berendezkedésű országokra szokták használni.
5/7 anonim válasza:
Türkmenisztán, Pakisztán, Afganisztán - tipikusan olyan államok, ahol minden rendben van, mindenki elégedett.
6/7 anonim válasza:
Nem is értem, igazhitű országoknak ez a vége. Pakisztán,Afganisztán a dicső és egyetlen vallás szülőhelye.
7/7 anonim válasza:
"Isztán végződés miért sértő?
Azért mert hazánk neve Magyarország és aki ezt mindenféle szótoldatokkal egészíti ki, az gúnyolódik.
Nem a mindenkori regnáló hatalmat sérti, hanem a magyar nemzetet.
(De ezt, egy épeszű embernek nem kell külön elmagyarázni!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!