Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem tudnak úgy viselkedn...

Miért nem tudnak úgy viselkedni az emberek, mint az Index újságírói?

Figyelt kérdés
Ők amikor úgy érezték, hogy a NER-es nyomásgyakorlás fenyegeti az emberi és szakmai színvonalat, szépen felálltak, felmondtak. Miért nem tudja mindenki ezt tenni, aki elégedetlen a Fidesszel, kormánnyal stb? Miért kell becsicskulni? A becsicskulós emberek egyébként nem szégyellik magukat? Vagy nem is tudják magukról, hogy emberileg a nullához konvergálnak?

2020. júl. 24. 13:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Mondjuk azért, mert az emberek többsége nem akar éhen halni? Azért ez nem olyan egyszerű, hogy jön egy új, számodra nem szimpi vezető a cégedhez, erre te kilépsz, és holnap már kezdesz is egy másik cégben hasonló munkakörben, hasonló fizetésért.
2020. júl. 24. 14:06
 2/11 anonim ***** válasza:
28%

Sok embernek családja van, nem mondhat fel csak úgy.

Az indexnél zömében szingli munkavállalók dolgozhattak, akik legrosszabb esetben , ha elveszítik az albijukat, elmennek mamahotelba.

2020. júl. 24. 14:07
 3/11 anonim ***** válasza:
20%
Utálom a csicskákat, ellenzéknél is lehet látni jópár megélhetési politikust, Fidesznél is csicskahadak vannak, akik kérés nélkül szolgálják a 888.hu-n, Origó-n és egyebütt a kormány érdekeit. Megszűnt a gerincesség a politikában, mindenki nyal mindenfele, ha kell Fletónak, ha kell Orbánnak, ha kell, akkor a népnek mondja, amit a nép hallani akar. Már rég nincsenek gerencies "hazafiak", akiknek saját világnézetük van és erős akaratuk, ami mellett kiállnak.
2020. júl. 24. 14:08
 4/11 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
45%
Kérdező, te felmondanál, ha holnap ilyen történne veled?
2020. júl. 24. 14:12
 5/11 anonim ***** válasza:
57%
Amikor gyerekeket kell eltartani, akkor annyira nem erkölcsös felmondani és jövedelem nélkül hagyni a családot, mint ahogy leírod ezt kedves kérdező.
2020. júl. 24. 14:15
 6/11 anonim ***** válasza:

Már 80 indexes mondott fel.

Vajon hol lesz újabb munkájuk? Mennek gyárba?

Vagy elhelyezkednek más hírportálnál?

Azonban nagy eséllyel számukra nem ugyanaz a helyzet, mint egy vidéki embernél, hogy pl. a faluban élnek.

Nagy eséllyel nem 100 ezer ft alatt kapnak. Ha 500ezret kapnak(nem tudom mennyit kapnak), abból könnyebb félretenni.

2020. júl. 24. 17:03
 7/11 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy hazudtok. Ismerek indexes újságírót és ismerek indexes háttérmunkatársat is. Mindkettőnek van gyereke, lakáshitele. Ha megnézitek az imresszumot, persze, vannak fiatalok, de jócskán vannak 40-esek és 50-esek is. Innentől dől a ti magyarázatotok. Ezek az az emberek ugyanúgy lakáshitelt, diákhitelt fizetnek, ugyanúgy vannak gyerekeik, mégis van gerincük. Ti viszont bizonyítottátok, hogy a csicska-mentalitás nagyon is létező probléma.
2020. júl. 25. 08:29
 8/11 A kérdező kommentje:
4-es, ez konkrétan megtörtént, 7 évvel ezelőtt. Itt vagyok, nem lettem csöves, van munkám, életem, céljaim. És nem lettem megtört Fidesz-csicska. Ennyi. Aki akarja (!) meg tudja tenni.
2020. júl. 25. 08:30
 9/11 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
Ez dicséretre méltó. De a környezetedben sincs senki olyan, akinek ez szinte lehetetlen lenne, mert nincs más lehetőség elhelyezkedni a környéken vagy mert hónapról-hónapra él?
2020. júl. 25. 10:07
 10/11 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy nincs más lehetősége? Mindenki, aki becsicskul, közmunkás? Mert kb. ők azok, akik valóban olyan anyagi és szociokulturális szinten vannak, hogy tényleg nem elvárható az ellenállás. Hogy lehet mindenkire ráhúzni azt, ami inkább a kivételekre igaz ? Én is rosszabbul jártam anyagilag, mégis meghoztam ezt a döntést. Pedig hitelt fizettem! Egyszerűen a magyarok nem szeretik vállalni a felelősséget, nekem így tűnik. Nem szeretnek váltani, minimálisan kockáztatni, kiállni magukért. Ez a csicska-mentalitás. Hogy konkrétan válaszoljak: nem, nincs a a környezetemben olyan, akinek nincs más lehetősége. Talpraesett, okos emberek vesznek körül, hála az égbenk.
2020. júl. 25. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!