Mit gondoltok erről?
"Régen minden jobb volt. Régen ezt a mondást kifejezetten utáltam, mert egyfajta berögzülést jelentett a számomra, görcsös ragaszkodást a múlthoz. Csak manapság jöttem rá, hogy most igazabb nem is lehetne. Mióta a közösségi média és az internet miatt a világ egyre "kisebb", úgy válik egyre láthatóbbá az ember igazi arca. Gyűlölethullámok a legkülönbözőbb ideológiákkal. Korrupt, szex és hatalommániás politikusok. Élőben közvetített háborúk és erőszak. Magukat influenszernek nevező ostoba fiatalok, akik jó példa helyett, termékmegjelenítésekkel, márkákat státuszszimbólumként bemutatva hirdetik, hogy az embernek az a legjobb, ha felszínes. Vallási fanatikusok, akik súlyos pénzeket csalnak ki az emberekből és ehhez még műsoridőt is kapnak vagy egyszerűen csak átköltöznek a Youtube-ra. Országok agóniája, ahogy egyre inkább magukba roskadnak és mi a képernyők előtt annak örülünk, hogy ez nem nálunk zajlik, pedig hatással van ránk is. Kamuhírek garmadája, amivel csak azt értük el, hogy egyre többet esünk egymás torkának, hogy mi igaz és mi hamis. És ez a digitalizáció egyre jobban beszippant minket, miközben a valós problémákra már képtelenek vagyunk normálisan reagálni, hiszen vagy sztoikus nyugalommal megvonjuk a vállunkat, hogy kár ezzel foglalkozni vagy az utcára vonulva egymást köpködjük olyan jelszavak mögé bújva, amiben igazán mi sem hiszünk már. Igen a világ egyre őrültebb és betegebb, mert most már ezernyi utat kínál, hogy az őrületünket a világra zúdítsuk, és sokszor azt bélyegzik meg az őrület jelével, aki csak normális életre vágyik és nem erre a felszínes, morális csődre, amiben mindannyian élünk. Talán majd egyszer megváltozik ez, talán..."
Én egyetértek, szerintem is rosszabb lett a világ (csak) azzal, hogy most már szinte mindenről tudunk ami a társadalmunkban történik.
Kommunizmus mit keres itt?
A kommunizmusnál "bármi" jobb.
2:
Ebben egyetértünk.
Viszont honnan tudod, hogy a pozitív dolgok nem ellensúlyozzák ezt.
Tehát ahogy meg van az esélye, hogy valaki valami agyatlan műsort nézzen a neten, úgy van esély, hogy tanuljon valamit és a netnek hála sokkal könnyebben, gyorsabban érheti el ezeket az infokat.
Mindenre fel lehet sorolni egy csomó pozitív dolgot is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!