Egy konzervatív, jobboldali embernek belefér az értékrendjébe hogy másik nemzet nőjét válassza párjának vagy már nem? Mondjuk megspékelve egy kicsit esetleg más rasszból valót is.
Csak érdeklődöm mégis hogy képzeljem ezt el.
Mert általában azt szokták vallani az ilyen emberek, hogy mindenek felett a nemzet hagyományok stb áll...
5-ösnek bennem nem munkálkodik rasszizmus. Én pont hogy nem vagyok konzervatív meg jobboldali sem.
Azért voltam erre kiváncsi mert a magyar médiából ez folyik hogy egy ilyen ember mit gondol a dologról.
22
Ha ennyire értetlennek mutatod magad, vagy igazából az is vagy.: magyar honfitársra nem lőnék.
Másra igen.
Nem kell válaszolni, már tudom a válaszod, pedig nem vagy te se román, se kínai.
#23: "Nem kell válaszolni" - Nem kell, de azért gondolom, lehet. :)
Egyrészt, ha jól értem, a "másra igen" azt jelenti, hogy lőnél keresztényre is (ha nem magyar, hanem mondjuk kínai vagy román). Oké, értem.
Másrészt továbbgondoltam ezt a "kire lőnék" kérdést egy másik vonalon is. Megmondom őszintén, én alapból senkire (a keresztény identitás kötelességekkel is jár :)). Se magyarra, se románra, se kínaira. Kivételes helyzetben lőnék, ha például így kellene megvédeni a családomat. Akkor meg arra lőnék, amelyik támadna. Ha magyar támadna, arra, ha román támadna, arra, ha kínai támadna, arra. Ha magyar és román együtt támadna, mindkettőre. Stb.
Igazából előszörre is ennek a gondolatmenetnek kellett volna eszembe jutnia, de hát ugye én se vagyok túl okos. Akárhogy is, ezt a "kire lőnék" dolgot továbbra sem érzem relevánsnak az identitás eldöntése szempontjából.
24
Már látom, hogy alapkérdést se értetted meg a kire lőnélből. Nem baj, hagyjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!