Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Milyen kilátástalanság meg...

Milyen kilátástalanság meg nyomor van Magyarországon??

Figyelt kérdés

"pontosan ugyanaz mozgatja a krokodil használóit, mint azokat, akik a Magyarországon is jól ismert herbálhoz vagy kristályhoz nyúlnak, vagyis a nyomor, kirekesztettség, a kilátástalanság."

Így fogalmaz az Index a "Innentől nincs visszaút, nem lehet leállni" című cikkében.

Ki rekeszti ki az emberek attól, hogy elmenjenek dolgozni?

2020. júl. 16. 10:13
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
76%

10: Nem mindenhol van gyakorlati program, ahogy írtam nem csak diplomás munkáknál van az amit az 1es írt. Villanyszerelőként te nem nagyon fogsz gyakornoki programot találni. Meg ez a gyakornoki program is szép, de abból nem fogsz megélni, sokan meg nem tehetik meg, hogy két évig csak gyakornoki programon vegyenek részt.

Közmunkát nem nézem le, hanem a közmunkások nagy részét. 7 évig én is közmunkás voltam, csak nekem nem kint kellett kapálnom, de ugyanúgy közmunkás voltam. Viszont nagyon sokan ahogy írtam nem is akarnak jobbat, nekik ez bőven megfelel, hiába lenne lehetőségük, akkor is maradnak közmunkán. De panaszkodnak, hogy 50-60 ezerből nem lehet megélni, ezért emeljék meg nekik a fizetésüket. Nagyon soknak lett volna lehetősége ugyanúgy elmenni tanfolyamra, én is elmentem, sokan mások is. De egy olyat nem tudok sajnálni, aki jelentkezik tanfolyamra, de arra se vette a fáradtságot, hogy elmenjen a tesztírásra. Nagyon sok közmunkás meg szerintem nem csak nálunk ilyenek.

Itt nem olyanokról beszélek, akik idősek, 1-2 évük van nyugdíjig, így meg nem tudnak elmenni máshova.

2020. júl. 16. 11:29
 12/45 anonim ***** válasza:
63%

Mindig is voltak teljesen lecsúszott, használhatatlan, kilátástalan, életképtelen emberek. A szociális háló előtt ezeket a családjuk és szomszédaik tartották életben, a szociális háló létezésével ebbe besegít a társadalom (azért marad így is teher a családon, szomszédokon).

"Ki rekeszti ki az emberek attól, hogy elmenjenek dolgozni?"

- Senki. Teljesen alkalmatlanok bármilyen munkára. A drog itt ok és következmény egyszerre. Mire befejezi az iskolát (vagy be se fejezi, csak eléri a tankötelezettség felső határát), sok esetben már szét van szívva, szúrva az agya (klasszikusan ezt alkohollal érték el, és hát ez ma is létezik, önállóan, vagy esetleg kombinálva a modern szerekkel). Ez nem az a szint, hogy gazdasági okokból mondjuk éppen nő a munkanélküliség, mert máskor éppen munkaerőhiány van, és akkor se lehet rábízni semmit, mindenre alkalmatlan. Ez egy szomorú dolog, ami valószínűleg végigkíséri az emberiséget a történelmen; a magasabb társadalmi kohéziójú országokban talán kevesebb ilyen van, de hogy teljesen megszűnne a jelenség, azt nem tudom elképzelni.

Erről a nyomorról ír az index. :(

#7: "Magyarországon volt és talán most is az élmezőnyben vagyunk az öngyilkosok számát tekintve."

- Ez érdekes, én is sokszor hallottam, és sokáig el is hittem. Azonban ha megnézed ezt: [link] akkor látod, hogy igazából egyáltalán nem olyan rossz a helyzet, egyáltalán nem lógunk ki az európai mezőnyből (sőt, a magyar öngyilkossági ráta az európai átlag alatt van), és olyan - sok más esetben példaértékűként citált - országok öngyilkossági rátája rosszabb, mint például Belgium vagy Svédország. Nyilván vannak nálunk jobban teljesítők (pl. németek, dánok), de európai összehasonlításban nem egy öngyilkos nép a magyar, ez egy "urban legend", ahogy mondani szokták :).

2020. júl. 16. 11:35
 13/45 anonim ***** válasza:
52%

13: Vannak azért cigány irodisták, de ők meg a normális cigányok, akik beilleszkedtek, tanultak, stb, nem azok akikre te is utalni akarsz. Mert a közmunka bizony sokszor olyan cigányokkal van tele, mint akikre te utaltál. Volt osztálytársam egy ideig munkairányító volt közmunkásoknál, volt olyan embere, akit elküldött, hogy hozzon gereblyét, de harmadjára se találta el mi a gereblye, pedig már le is rajzolta neki.

Az irodákba meg rendszerint a Kultúrális Közfoglalkoztatáson keresztül ültek az emberek közmunkásként. Tudom, én is részt vettem rajta. Ez tuti mindenki ismeri, ez volt az a program, aminél először elküldték a diplomás embereket, majd ugyanarra a munkára visszavették őket közmunkásként.

2020. júl. 16. 11:46
 14/45 anonim ***** válasza:
28%

Na, látom megérkezett a "gyenge szociális háló"-t mantrázó egyed is a tegnapi kérdésektől... :-D

Üres bullshit!

2020. júl. 16. 11:49
 15/45 anonim ***** válasza:
63%

#6: nagyon fontos dologra mutattál rá!

Bizony-bizony az ÖNHIBA vastagon ott van azoknál, akik állítólag nem tudnak elhelyezkedni!

2020. júl. 16. 11:50
 16/45 anonim ***** válasza:
100%
reszben a munkaltatok (tobb evtizedes tapasztalat minimalberes, alja munkahoz), reszben a kormany (szar gazdasag, szar fizetesek), reszben az oktatas (minosege, nehol elerhetosege), reszben a munkakereso (sajnos sok a link, troger ember akik szar munkat vegeznek, ez ugye nem motivalja a munaadokat). nem lehet egyetlen tenyezore mutogatni
2020. júl. 16. 12:10
 17/45 anonim ***** válasza:
100%
a munnkaleyek hianyat kifelejtettem, a sok tizen-szazfos borsodi, szabolcsi faluban es kornyekukon ha akarnanak se tudnanak dolgozni az emberek, mert a kozmunkan kivul nincs mas. utazni kellene, de ahhoz kell penz, ami ugye nincs mert nincs munka. penz nelkul meg nehez elindulni barmerre is.
2020. júl. 16. 12:12
 18/45 anonim ***** válasza:
35%

13-mas: Én nem kulturális közfogis voltam, mégis irodában ültem, mint általános irodai adminisztrátor. Most is ugyanazt csinálom, csak már rendes állásban. 10-es vagyok. Ja, és nincs diplomám, csak érettségim és három OKJ-m. Jé! És meg lehet csinálni.

Amúgy sok helyen van gyakornoki állás, csak szét kell nézni! Igen, valóban sok ember van, aki nem akar elhelyezkedni, mert nem akar dolgozni. Aztán ott vannak azok is, akik önhibájukon kívül nem találnak munkát. Én is sokáig kerestem, minden munkáltatónál jöttek a kifogások, hogy "nincs gyakorlatom", "túlképzett vagyok", "már nem vagyok 30 év alatt", stb. Más nem lévén, elmentem közfogiba. Nem vártam tőle semmit, de a szerződés lejárta előtt felvettek rendesen. Mázlim volt, bár ezt magamnak is köszönhetem, mert nem linkeskedtem, nem lógtam el a munkát, mindig pontosan érkeztem, becsülettel dolgoztam, mindent megtanultam, amit kellett. Vagyis megbízható munkaerőnek bizonyultam.

Amúgy a kétkeziek között is vannak trógerek és normálisak is.

2020. júl. 16. 12:58
 19/45 mindentudó99 ***** válasza:
29%
Ha valaki diplomás még nem jelenti azt hogy mást nem dolgozhat. Az hogy nem akar az más. De akkor meg ne csodálkozzon hogy éhen hal. Mindent el kell vállalni. Nem egy diplomas ismerősöm van aki sima gyárba el ment melózni. Egy két évet lehúzott gyári melóval aztán ott megismerték kapcsolatokat épített ki és ott lépett előrébb. Ha mar benn vagy és ismernek az a 3 év munkatapasztalat sincs kőbe vésve.
2020. júl. 16. 13:06
 20/45 anonim ***** válasza:
73%

"mint általános irodai adminisztrátor. Most is ugyanazt csinálom, csak már rendes állásban. 10-es vagyok. Ja, és nincs diplomám, csak érettségim és három OKJ-m. Jé! És meg lehet csinálni."

Most komolyan ez egy nagy dolognak számít, hogy megszerezted az irodai munkák legalját? De így komolyan egy iskolai közalkalmazott, az mióta számít sikernek? A normális emberek menekülnek az ilyen munkából, mert unalmas és szarul fizet, nem pedig büszkélkedik vele, hogy három érettségivel neki ez sikerült.

2020. júl. 16. 13:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!