Támogatnátok a kötelező koronavírus védőoltást?
Annak kéne kötelezőnek lenni elsősorban, akik nem kaptak BCG oltást, egyéb betegség miatt veszélyeztetettek. Ha van gyógymód akkor már a maradék, akik mégis tünetet produkálnak, már könnyebben gyógyulnak.
Ilyen esetben pedig már nem veszélyes a gazdaságra. Legfeljebb a turisztikára, bár ott is az játszik, hogy külföldiek Magarországot biztonságos területnek érzik, úgyhogy simán jönnek ide, az olaszoknak lesz meggondolandó pl. USA-ban menni.
Hozzáteszem, hogy környezetvédelmi szempontból az idegenforgalom jelentős része valóban hátrányos, így nem is siratnám nagyon ezt az ágazatot.
NEM sz*rok a vírusra és NEM tartom "műbalhénak". Alapvetően nem vagyok oltásellenes. DE! Más egy oltás, amivel évtizedek óta oltják az embereket (és még azokban az esetekben is vannak, akiken súlyos mellékhatások mutatkoznak - az egyik kötelező oltás alól én is felmentést kaptam, mert az első beadásnál nálam is mutatkoztak súlyos mellékhatások, amik szerencsére elmúltak, de az ismeretségi körömben volt, aki nálam is sokkal rosszabbul járt), és más egy sebtiben összeütött, teljesen új vakcina, amiről még semmit sem tudunk, és ki tudja, egyáltalán mikor és milyen csoporton tesztelték (pl. olvastam egy tesztről, ahol épp csak az időseken nem tervezték az adott vakcinát tesztelni:( )
Meg lehet kapargatni, hány komolyabb gyógyszerbotrány volt az utóbbi évtizedekben, amik akár gyógyszerkivonással zárultak...
Szóval első körben nem tenném kötelezővé, hiszen én sem szívesen lennék "kísérleti nyúl", akkor hogy várhatnám el, hogy más számára kötelező legyen??? Mindenkinek magának kell mérlegelnie az esetleges kockázatokat és a várható előnyöket.
(Amúgy lehet, hogy én is beadatnám, mert sajnos a munkám során sok emberrel találkozom és sok a veszélyeztetett családtag, de így látatlanban még nem tudom megmondani, HA már lesz konkrét vakcina, konkrét adatokkal, akkor fogok erről dönteni.)
"Nem vakcina kell, hanem gyógyszer ha elkapod és nagyon rosszul vagy akkor meggyógyítson."
Marha jó szöveg, csak továbbra is igaz, hogy a vírusok ellen a legjobb gyógyszer a vakcinálás. Azért ezen dolgoznak elsősorban. Szerintem sokan, akik rinyáltok, hogy "Gyógyszer kell, legyen gyógyszer, miér' nincs gyógyszer" nem tudjátok, hogy mi a különbség a vírus és a baktérium között. A baktériumok, amik ellen már lassan hetven éve vannak gyógyszereink sokkal nagyobb és bonyolultabb kórokozók, amik emiatt sokkal több szempontból támadhatók. Ráadásul itt nincs az, hogy "hátha majd valamelyik antibiotikum jó lesz ellene" itt minden vírusnak külön kell egy speciális szert készíteni, és akkor jön az, hogy azok ellen is rezisztenssé válhatnak. A legjobb példa az influenza az ellen csodaként mutogatták az oseltamivirt. Azóta senki sem halt bele az influenzába igaz, "mert kezelhető"? Hát nem! Mert az csak az influenza vírus pár törzse ellen volt hatékony, azok ellen az volt. Csak a többi meg szart rá. Ennek ellenére ezt a hatóanyagot Tamiflu néven ma is megkaphatod, kórházakban adják is a betegeknek, és minimális a hatásossága. Ráadásul a vírusok is immúnissá válhatnak az antivirális szerekre.
Mindent egybevetve tehát továbbra is áll, a legjobb védekezés a vírus ellen az, ha nem kapod el! Ehhez pedig az kell, hogy vagy ne érintkezz vele vagy legyen magas fokú a társadalom nyájimmunitása. Ehhez viszont az kell, hogy úgy kb. a 60%-a társadalomnak immúnis legyen. Tehát COVID-19 ellen kb. hatmillió magyarnak kell átesni a víruson vagy ennyinek kell védettséget szerezni oltással, hogy a többi négymillió lehetőleg ne kapja el.
" továbbra is igaz, hogy a vírusok ellen a legjobb gyógyszer a vakcinálás. "
Nem minden vírusra. Ebolára például ellenszer van és nem vakcina. Ha vakcina lenne most olthatnád be Te is magad, hiszen sose lehet tudni, hogy egyszer lesz-e itt. ;). Ahogy több ezer vírusra is ellenszer létezik és nem oltás.
"Mindent egybevetve tehát továbbra is áll, a legjobb védekezés a vírus ellen az, ha nem kapod el!"
"Ehhez viszont az kell, hogy úgy kb. a 60%-a társadalomnak immúnis legyen."
Valahogy ütöd a szavaid.
"Ebolára például ellenszer van és nem vakcina."
Kérlek, az Ervebo a jelenlegi egyedüli hatékony megelőzése az Ebolának ez egy vakcina, az eddigi átoltottság alapján 97.5%-os védettséget ad, tehát 1000 leoltottból 975 védett lesz. Ez egy működő vakcina, egyelőre csak nem használták elég széles körben, ezen kívül még egy rakás másik is fejlesztés alatt áll.
Van egy antivirális gyógyszer is a vírus ellen a remdesivir, de ahogy az lenni szokott, az csak ilyen utólagos kezelésre jó, javíthatja a fertőzöttek túlélését. De ennyi.
"Ha vakcina lenne most olthatnád be Te is magad, hiszen sose lehet tudni, hogy egyszer lesz-e itt. ;)."
Van egy rakás olyan vakcina, amit Magyarországon nem adatunk be magunknak, mert kicsi az esély, hogy a buszon szembe jön veled egy hordozó, segítek most is melyik fertőzés van jelen Európában? a COVID-19 vagy az Ebola által okozott vérzéses láz? A választ megmondom: a koronavírus által okozott COVID-19, tehát az ellen kellene oltás. ;)
"Valahogy ütöd a szavaid."
Valahogy nem érted őket! :( Vagy nem is akarod.
A vírust azáltal nem kapod el, hogy az nem tud terjedni, érted? Ha tízből hat ember oltott, akkor ha jön egy terjesztő, akkor az alapból csak az emberek 40%-ának tudja sikerrel átadni, azok pedig megint csak a társadalom 40%-át tudják fertőzni. Így viszont előbb-utóbb "elhal" a vírus terjedése, mert aki elkapta kórházba kerül, nem fertőz tovább. Aki pedig már immunis úgysem kapja el, ezáltal a nem immunizált 40%-is gyakorlatilag védett. Így, hogy elmagyaráztad -azt ami szerintem bárki számára evidens- érthető?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!