Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem szabályozzák a...

Miért nem szabályozzák a születést?

Figyelt kérdés

Van egy rakás nem normális ember, akik össze-vissza szülik a gyerekeket, de még az alapvető szükségleteket se biztosítják a kicsik számára.

Miért nem találnak ki erre valamit és miért lázadnak a liberálisok legfőképpen?

Nevetséges, hogy fontosabb a joga a szülőnek, de a gyereknek már nincs joga élhető környezetben nevelkedni.

Persze ilyenkor mindig kitalálják, hogy ilyen segély, olyan segély, csak ez ugye sehová nem vezet.

Tehát miért?

2020. júl. 10. 13:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
76%

#9/9

Meg kell védeni a tiszta, árja fajt és az egészséges géneket? Szerintem ez a módszer már egyszer elég csúnyán megbukott.

2020. júl. 10. 15:43
 12/22 anonim ***** válasza:
66%

"Az oktatásnak semmi köze az intelligenciához. Egy 70-es iqval rendelkező embert hogy akarsz te oktatni?"

Az IQ-t csak minimálisan lehet növelni, de szerintem erős kijelentés lenne az, hogy az a nagyjából 1 millió ember, aki nincs beilleszkedve a társadalmunkba, az mind a selejtes genetikája miatt van így.

A butább emberek tisztogatását nem tudom támogatni, távol áll és elrettent a gondolata is annak, hogy egy rendszer elkötteti és sterilizálja azokat, akik egy teszten nem mennek át. Ellenzem ezt a megoldást és inkább nem veszek tudomást a problémáról, mintsem hogy ilyen megoldást támogassak.

2020. júl. 10. 15:47
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

,,Szerintem ez a módszer már egyszer elég csúnyán megbukott." Remélem tisztában vagy azzal hogy az eugenikát nem a nácik találták ki! Sőt először a szocdem skandináv országok, meg a liberális USA vezette be. Egyébként mivel is bukott meg? Mellesleg ennek semmi köze a bőrszínhez.

,,de szerintem erős kijelentés lenne az, hogy az a nagyjából 1 millió ember, aki nincs beilleszkedve a társadalmunkba, az mind a selejtes genetikája miatt van így." Hát a haranggörbe alapján Magyarországon kb pont egymillió ember van akinek az intelligenciahányadosa 85 alatt van(igazából még kicsit több is). A cigányság átlag intelligenciája több európai kutatást összevetve 74 pont átlagban. Ez azt jelenti hogy kb 75%-uk esik ebbe a kategóriába. Szóval sajnos, nem sajnos nagyon is reális hogy ennek bizony öröklött és nem szociális okai vannak(persze nyilván egyik a másikból következik).

,,Ellenzem ezt a megoldást és inkább nem veszek tudomást a problémáról, mintsem hogy ilyen megoldást támogassak."

Köszönöm az őszinteséget! Te legalább elismered hogy racionálisan nem lehet ellenezni, maximum morálisan. Viszont akkor visszakérdeznék! Ha tudnád 100%-osan hogy nincs más megoldás akkor se támogatnád pusztán morális okok miatt?

2020. júl. 10. 16:15
 14/22 anonim ***** válasza:
63%

#13 Tetszik amikor valaki olyan próbál meg másokat morálból kioktatni, aki hangoztatja, hogy bárkinél is lenne létjogosultsága az erőszakos eugenikának, egyáltalán az eugenikának.

A morál ott kezdődik hogy ezt a baromságot eleve elutasítod és nem bélyegzel meg embereket olyan tulajdonságaik alapján amikről nem tehetnek.

A racionalitás pedig pont azt mondatja hogy ilyet soha nem lehet engedni, tenni, mert aki ma diktálja a feltételeket, holnap az lehet az áldozata annak, ha valaki más kerül olyan helyzetbe hogy diktáljon.

És bizony, pont a nácik a legjobb és leginkább ismert példái arra, hogy mi történik ha valakinek joga lesz eldönteni hogy ki élhet, ki nem, mi az amit szorgalmazni kell és milyen genetikai eredmény az amit meg lehet semmisíteni.

Ilyenkor soha nem méritek fel, hogy nem csak ti kerülhettek oda hogy kereteket szabjatok, meghatározhassátok az előnyös genetikai célt, a határokat, hanem más is, aki éppen titeket tüntetne el vele. Mi van ha azok szabhatják meg a határokat akik szerint az a kedvező ha maximálják az elérhető IQ-t? Ha éppen az lesz elvárás hogy NE olyan legyen mint te vagy?

2020. júl. 10. 16:59
 15/22 anonim ***** válasza:
49%
Ajjaj látom megjötttek az objektívfüggetlenek lepontozni. Az érveléshez intellektuális kapacitás is kéne, az meg ugye nincs.
2020. júl. 10. 17:01
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

A morál nem objektív és nem abszolút. Ilyen nincsen. Moralizálni én is tudok egyébként. Egy fogyatékos gyereknek szerinted jó? Ha az embernek van képessége arra hogy jobbá tegyen bármit,akkor kötelessége is! És ez bizony nem csak az ember külső körülményeire, hanem az adottságaira is vonatkozik. Belpestről könnyű okoskodni, de ha együtt kell élned bizonyos emberekkel, akkor hirtelen elvész az a nagy toleranciahuszárkodás.

,,nem bélyegzel meg embereket olyan tulajdonságaik alapján amikről nem tehetnek." Gondolom a pedofilokkal is így vagy, hiszen ők sem tehetnek a hajlamaikról.

,,A racionalitás pedig pont azt mondatja hogy ilyet soha nem lehet engedni, tenni, mert aki ma diktálja a feltételeket, holnap az lehet az áldozata annak, ha valaki más kerül olyan helyzetbe hogy diktáljon."

Ez egy dupla érvelési hiba amit hamis dilemmának, illetve csúszós lejtőnek neveznek. Mellesleg rohadtul nem racionális, mert eleve tételezel egy szituációt ami az előzőből nem következik. És a cigányok végnélküli szaporításának szerinted eddig hány áldozata volt?

,,És bizony, pont a nácik a legjobb és leginkább ismert példái arra, hogy mi történik ha valakinek joga lesz eldönteni hogy ki élhet, ki nem, mi az amit szorgalmazni kell és milyen genetikai eredmény az amit meg lehet semmisíteni." Újabb érvelési hiba, argumentum ad Hitlerum. Mint azt mondtam az eugenika nem náci találmány, mégcsak nem is modern. Ez kb olyan mintha azt mondanád hogy az állatvédelem holokauszthoz vezet, mert a nácik vezették be az első állatvédelmi törvényeket. Megint logikai kapcsolatot feltételezel ott ahol nincs, mert az érvelés szempontjából így kényelmesebb.

,,Ilyenkor soha nem méritek fel, hogy nem csak ti kerülhettek oda hogy kereteket szabjatok, meghatározhassátok az előnyös genetikai célt, a határokat, hanem más is, aki éppen titeket tüntetne el vele." Ha tud rá racionális érvet adni, áldásom rá. Mert amiket én felhoztam szempontként, azok tudományosan megalapozott dolgok, nem légbőpkapott fantazmák.

,,Ha éppen az lesz elvárás hogy NE olyan legyen mint te vagy?" Ja csak tudod az hogy ne olyan mint xy az egy szubjektív valami, az intelligencia meg nem az.

2020. júl. 10. 17:28
 17/22 anonim ***** válasza:
25%

#16 Akkor lerövidítem.

Ne akarj Istent játszani! Mert ez, hogy TE eldöntöd ki születhet meg és milyennek születhet meg az azt jelenti, hogy te akarsz istenné válni.

Az intelligencia sem teljesen objektív, és az, hogy valaki intelligens, még nem teszi sem jó, sem hasznos, sem értékes emberré. A világ legnagyobb bűnözői, sorozatgyilkosai is intelligens emberek, csak éppen az ember jelző nem biztos hogy alkalmazható rájuk. Ahogy pedig rengeteg nagyon jó, szorgalmas és dolgos ember van, akinek az intelligenciája nem túl magas a jelenlegi mérések szerint, mégis ezerszer jobbak a társadalom számára.

A lényeg, te akarsz Isten helyett dönteni és nem javítani akarod a hibákat, nem gyógyítani a betegségeket, hanem eldönteni hogy mi/ki születhet meg s mi nem.

Amit nem értesz meg, hogy rajtad kívül még nagyon sokan szeretnének istent játszani, és ha bárkinek is megengedjük, onnantól az is diktálhat aki nem a te elvárásaid szerint fog dönteni.

Egyszerűen nézd meg mi történik most a nagyon felvilágosult, liberális és szabadságszerető nyugaton, az usa-ban. Nem lettek hülyébbek, kevésbé intelligensek ez alatt a pár hónap alatt, mégis egyszerűen amiatt, hogy többen vannak az agresszív ostobák, máris szobrokat döntögetnek meg talpakat csókolgatnak.

Ha teret engedsz az eugenikának, akkor ott bizony elszabadul a pokol. Nézd meg a Gattaca című filmet és gondolkodj!

2020. júl. 10. 20:25
 18/22 anonim ***** válasza:
21%

Akkor ennyi erővel azok a tudósok se akarjanak istent játszani, akik kitalálták a különböző gyógymódokat, így tompítva természetes szelekciót, növelve ezzel a genetikai degenerációk számát! Illetve az állam se akarjon istent játszani, amikor olyan embereket segélyez, akik nem hajlandóak kivakarni magukat a putriból. Én nem mondom hogy ez baj, viszont ennek köszönhetően túlnépesedés van, illetve a hibás gének száma exponenciálisan növekszik a populációban. Mindennek ára van és ezt az árat meg kell fizetni, vagy így vagy úgy.

,,Az intelligencia sem teljesen objektív" A bölcsesség az ami nem objektív, viszont az intelligencia mérhető és objektív.

,,és az, hogy valaki intelligens, még nem teszi sem jó, sem hasznos, sem értékes emberré." Ja csak tudod egy orvos például fel tud söpörni, ellenben egy utcaseprő nem fog tudni megműteni. Kétségtelen hogy mindkettő fontos, csak amíg az intelligens ember mindkettőre alkalmas, addig a buta ember csak az egyikre.

,,A világ legnagyobb bűnözői, sorozatgyilkosai is intelligens emberek, csak éppen az ember jelző nem biztos hogy alkalmazható rájuk. " Csak tudod ez fordítva működik, mint ahogy azt te gondolod. Az intelligens gyilkosok többet tudnak gyilkolni, mert elég okosak ahhoz, hogy ne bukjanak le, a buták meg először lebuknak. Nem az intelligens emberek kezdenek el sorozatgyilkolni, hanem ők tudnak általában.

,,Ahogy pedig rengeteg nagyon jó, szorgalmas és dolgos ember van, akinek az intelligenciája nem túl magas a jelenlegi mérések szerint, mégis ezerszer jobbak a társadalom számára." Tudod van aközött egy kis különbség hogy valaki kevésbé intelligens, meg aközött hogy értelmileg sérült. Biztosíthatlak róla hogy egy 85 IQ alatti ember a kapáláson kívül nem sok mindenre alkalmas, márpedig sajnos az ilyen emberek a legszaporábbak.

,,A lényeg, te akarsz Isten helyett dönteni és nem javítani akarod a hibákat, nem gyógyítani a betegségeket, hanem eldönteni hogy mi/ki születhet meg s mi nem." Ha valaki egy haldoklót életben tart, vagy kotont húz a botjára az is Istent játszik a te logikád szerint. Ja a legjobbat kifelejtettem! Szerinted mi a humánusabb az abortusz, vagy ha a gyerek meg sem fogan? Vagy az abortusz az már nem istent játszás? Csakmert szerintem az abortusz sokkal embertelenebb. Mellesleg ez alapból egy fals logika, ugyanis ezek az emberek nagyrészt pénzért szülnek, ergo ha nem lenne a szociális háló, akkor eleve nem is születnének meg.

,,Amit nem értesz meg, hogy rajtad kívül még nagyon sokan szeretnének istent játszani, és ha bárkinek is megengedjük, onnantól az is diktálhat aki nem a te elvárásaid szerint fog dönteni." Mint azt már a fenti példákkal szemlétettem, az ember már így is száz meg egy módon játszik istent, miért pont ezzel az eggyel van a probléma?

,,Nem lettek hülyébbek, kevésbé intelligensek ez alatt a pár hónap alatt, mégis egyszerűen amiatt, hogy többen vannak az agresszív ostobák, máris szobrokat döntögetnek meg talpakat csókolgatnak." Ja hát szintén 85-ös átlag IQval rendelkező amerikai feketékkel én inkább nem példálóznék.

,,Ha teret engedsz az eugenikának, akkor ott bizony elszabadul a pokol. Nézd meg a Gattaca című filmet és gondolkodj!" Szeretem a Gattacat csak az a probléma hogy ott alapvetően egy olyan szituáció van felvázolva ami éppen az eugenikát igazolja. Hiszen igazuk lett az orvosoknak, és a csávó tényleg szívbeteg lett. Szívbeteg embert űrutazásra küldeni pedig amúgy sem lehet, függetlenül attól hogy van-e eugenika vagy nincs. A másik meg hogy ott sem azzal volt baj hogy kiszelektálják a megfelelő petesejtet meg spermát, hanem azzal hogy voltak olyan emberek akik úgy születtek hogy ez a technológia még nem állt rendelkezésre.

2020. júl. 10. 21:07
 19/22 anonim ***** válasza:
79%
Ha szabályoznák, akkor az se lenne aki ezt a kérdést feltette... Vagy valami társadalomtudós vagy is megállapítottad, márpedig hogy xy alkalmatlan rá meg a másik meg a harmadik stb?
2020. júl. 10. 21:22
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

Gondolkodsz még a válaszon vagy befagyott a rendszer?

2020. júl. 12. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!