Ha már a vízcsapból is az folyik, hogy nem szabad rasszistának lenni, tilos gyűlöletet kelteni, akkor a talmudot miért nem tiltják be?
Clintnek:
Ugyanazt,mint a mohamedánoknál a "gyaur", a romáknál a "gádzsó", az indiaiaknál a "feringi", a latinoknál (később a keresztényeknél) a "barbar", stb...
Sok nép, sok vallás illette a nem közéjük tartozókat egyetlen szóval.
Mostanában nálunk is terjedőben van az egyszavas meghatározás, ha jól tudom "mifajtánk" vagy valami hasonló...
Pedro
A mai értelemben a gój szó keresztényt jelent, és régen ez állatokat is jelentett, a gój névvel ökröt, marhát stb is neveztek, és ezt nem én találtam ki, mert egy rabbi mondta.
A magyarra fordított talmudot Luzsénszky Alfonz jelentette meg először, perbe fogták de 1922-ben szakértők is bizonyították, hogy jól lett lefordítva, a világháboru után persze egyből börtönbe zárták, a mai talmud könyvekben logikus, hogy ezeket a részeket nem találod meg.
"Ha meg akarod tudni ki van a hatalmon, nézd meg ki tilos kritizálnod!"
Kiket nem szabad? Csak nem az ártatlan, légynek sem ártó, mindenki által üldözött, szegény, kirekesztett, a történelem folyamán soha be nem fogadott zsidók?
Nem lenne szabad?
Hiszen most is azt teszed!!! :-)
Az elözönek:
Ezekre van egy szo ami xenofóbia (vagy xenophobia) idegengyűlöletet és egyet értek veled.
Itt is jól megfigyelhetö, hogy kizárólag azokat pontozzák le (de öket a béka hátsója alá), akik nem állnak be a gyülölködök bégetö kórusába.
Ó, ti szegény elnyomott szélsöjobbosok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!