A baloldal hogyan küzdene a szegregáció ellen az USA-ban vagy Magyarországon?
Amerika nagyvárosaiban még manapság is nagyon erős a szegregáció, nem csak a déli államokban (pl. Memphis, New Orleans, Baton Rouge, Atlanta), de északon is (pl. Chicago, Milwaukee, Detroit). Ahol nagyon megnő a feketék, migránsok aránya, onnan elköltöznek a fehérek. Külön városrészek alakulnak ki, külön iskolák, eltelhet úgy az élet, hogy a közösségek nem ismerik meg egymást szorosabban. Ez a jelenség jól megfigyelhető Európában is, például az angliai nagyvárosokban (Manchester, Birmingham, Bredford, Luton vagy éppen London városrészei).
Magyarországon is jellemző a szegregálódás. A balliberálisok harca ez ellen itthon sem egyszerű, az eredmények felemásak, megkérdőjelezhetők. Például több évig téma volt nálunk Gyöngyöspata esete és a cigány-magyar együttélés. Sikerült elérni a szegregált osztályok felszámolását a helyi iskolában, bevezették a teljesen integrált osztályokat, de ennek eredményeként a fehérek elmenekültek, más, jobb iskolákba vitték át gyermekeiket, így most már mondhatni az egész iskola roma szegregátummá vált a hírek szerint.
"Te a friss migránsokról beszéltél, akik az elmúlt 5-10 évben bevándoroltak."
Nem arról beszéltem, az itt született afrikai is ugyanúgy migráns, többsége gettókban él és nincs beilleszkedve.
"85%-ban fehérek többi vegyes."
Ez nincs így a valóságban. Ez hogy kinek milyen az etnikai háttere egyéni bemondás alapján jön és nem mennek ki a hivatalból megállapítani. Tehát egy félig arab félig francia is simán fehérnek vallhatja magát pedig nem az, az identitása se francia. Ahogy hivatalosan nálunk 3% a cigányság aránya, a valóságban pedig sokkal magasabb ez a szám mert a cigányok jelentős része nem vallja magát cigánynak, ez a tendencia Nyugaton is így van a bevándorló hátterűekkel. És ha megnézel akármilyen politikai tüntetést, a jobboldal tüntetői 100%-ban fehérek, a baloldal tüntetői meg vegyesek, ez is mutatja a politikai irányultságukat. Tudom hogy fáj szembenézni a valósággal, de a migráns hátterűek nélkül alig nyernétek választást.
Mi alig nyernénk választást?
Kik?
Már késő, beégtél. Belinkelted ide bizonyítéknak, most meg cáfolod, mert az se igaz.
Semmi se igaz, csak az amit te mondasz?
"Ahogy hivatalosan nálunk 3% a cigányság aránya"
Jelentős nemzetiségi csoportok:
Cigány
315 583–876 000
Ami kb 4-8%, ez egy valós szám.
Elég sokan cigánynak vallják magukat, pont úgy mint ahogy a francia migránsok is vállalják a származásukat.
Egy fekete miért vallaná magát fehérnek? Vagy egy koreai?
A másik meg az hogy senki se vallja magát semminek, ezek az adatok máshonnan származnak.
Pl onnan hogy x éve bevándorolt egy fekete, aztán annak a gyereke most migráns hátterű állampolgár. Ezeknek azért nyoma marad.
...
Ez a te képzeld világod csak a fejedben létezik. A migránsok többségbe kerülnek és kiírtják a szegény ártatlan fehéreket. Sőt már most is ők irányítják franciaországot, mert megszavazzák a libsiket.
"jobboldal tüntetői 100%-ban fehérek"
Összegyűlnek a lúzerek, mert a sárga pofájukon kívül nincs semmijük. (ne keverjük a színeket)
És azért lázadnak mert nem kapnak semilyen extra jogot pusztán a származásukért.
Ne olvasd a magyar széljobber szennylapokat mert így se vagy túl okos. Egymás után írod az ostobaságokat.
"Elég sokan cigánynak vallják magukat, pont úgy mint ahogy a francia migránsok is vállalják a származásukat.
Egy fekete miért vallaná magát fehérnek? Vagy egy koreai?"
Mert a kérdést sem értik, vagy nem hajlandók együttműködni, vagy a számlálóbiztosok nem mernek bemenni hozzájuk és hasra ütve beírnak valamit. (Mondjuk a koreaiakra ez pont nem igaz, de a négerekre és a cigányokra igen.)
Mert a kérdést sem értik, vagy nem hajlandók együttműködni, vagy a számlálóbiztosok nem mernek bemenni hozzájuk és hasra ütve beírnak valamit."
Most írtam hogy senki se számolja a származást te agyhalott.
Arról szólnak az adatok hogy melyik országból mennyien jöttek.
"mivel az 1992-es adatvédelmi törvény alapján az etnikai hovatartozást az érintett írásos beleegyezése nélkül nem lehet nyilvántartani."
"Most írtam hogy senki se számolja a származást te agyhalott."
Egyrészt nem írtad, másrészt: [link]
1. A cigányság aránya hivatalosan 3%:
A valós számukat ennek kb a háromszorosára becsülik. Nyugaton is van a hivatalos szám, meg a bevándoroltak arányának becsült száma ami közelebb van a valósághoz. Mivel mint mondtam ezek a statisztikák egyéni bemondás alapján készülnek és nem tükrözik az illető kulturális hátterét. Tehát egy félig arab vallhatja magát fehér franciának úgy hogy teljesen iszlám hátterű.
"Ez a te képzeld világod csak a fejedben létezik. A migránsok többségbe kerülnek és kiírtják a szegény ártatlan fehéreket. Sőt már most is ők irányítják franciaországot, mert megszavazzák a libsiket."
Ez nem az én fejemben létezik, a migráns hátterűek sokkal több gyereket vállalnak mint a fehérek, egyszerű matek kiszámolni kik lesznek többségben x évtized múlva. A statisztikából is láthatod amit linkeltem Franciaországban már minden 4. állampolgár részben vagy teljesen migráns hátterű, ez az arány évről évre nő köszönhetően a magasabb gyerek számnak és a folyamatos bevándorlásnak. Az hogy te ezt a folyamatot lehazudod a te egyéni problémád.
"Ne olvasd a magyar széljobber szennylapokat mert így se vagy túl okos. Egymás után írod az ostobaságokat."
Mondja a szemellenzős szektás aki kizárólag a saját szektája médiumaiból tájékozódik és ki írta alapon nézed a dolgokat nem forrás alapján.
Szóval téged az zavar, hogy a francia korcsok nem arabnak vallják magukat, hanem fehérnek? Pedig az csak te lehetsz.
Meg hogy liberális politikusokat választanak?
Szerintem inkább azzal foglalkozz hogy magyarország lassan az eu legelmaradottabb országa.
Tudom, az meg a zsidók miatt van, ha nem, akkor meg a cigányok miatt.
Ezek szerint nyugat eu-ban már soha se lesz jobboldali vezető, mert a migránsok leszavazzák. Azok meg egyre többen vannak.
Akkor így jártál, magyarországon legalább van egy álkeresztény álnemzeti jobboldali vezéred.
"Meg hogy liberális politikusokat választanak?"
Nem az zavar hogy liberális politikusokat választanak meg, hanem az hogy van egy réteg aki nem képzi a társadalom részét és nem egyszer ők döntenek a őshonos népesség sorsa felől. Szóval alapjáraton nem érdekelne ha egy etnikailag homogén népesség liberálisokat választ meg, de az már érdekel hogy a liberális politikusok ergó szavazókat importálnak külföldről, ez nagyon nem demokratikus.
"Szerintem inkább azzal foglalkozz hogy magyarország lassan az eu legelmaradottabb országa."
Foglalkozok ezzel is nyugi, ott voltam minden érdemi tüntetésen a fidesz és szoci korszak alatt is ami társadalomépítő jellegű volt.
"Tudom, az meg a zsidók miatt van, ha nem, akkor meg a cigányok miatt."
Ne vetítsd rám a fantáziáidat, meg ne gyárts szalmabábot. A zsidókat Európában főleg a muszlim barátaid üldözik/gyilkolják nem a széljobberek. A cigányok meg kétségtelenül lehúzzák a társadalmat azzal hogy sokan segélyen élnek, nem dolgoznak, pénzért szülnek stb, ez is csak egy a sok ok közül amiért itt tartunk ahol, nem kizárólag az ő hibájuk.
"Ezek szerint nyugat eu-ban már soha se lesz jobboldali vezető, mert a migránsok leszavazzák."
De lesz remélhetőleg, mert a többségi társadalom egyre jobban ábrándul ki a baloldalból, rengeteg ismerősöm van aki már inkább jobboldali pedig régen balos volt. A mostani Black Lives Matter erőszakhullám is ahol törnek zúznak, fosztogatnak a baloldalra vet rossz fényt. Szóval a tendencia nagyon afelé hajlik hogy egyre kevesebb őshonos ember fog a baloldalra szavazni, a helyüket meg kitöltik szépen a migránsok, ennek következtében a baloldal is kényszer pályán van hiszen a bevándorló hátterűeknek kell majd jobban megfelelni nem a helyi népességnek.
"Akkor így jártál, magyarországon legalább van egy álkeresztény álnemzeti jobboldali vezéred."
Mint mondtam sose szavaztam a fideszre, tudom hogy a kis korlátolt világodban minden fekete és fehér, csak libsi és fideszes létezik a világegyetemben, de a világ jóval összetettebb.
"aki nem képzi a társadalom részét"
Csak állampolgárok szavazhatnak.
Mind1 a linkkel már bebizonyítottad hogy nem értesz hozzá.
Csak a szokásos jobber szöveg.
19# Hát ezek aztán nagyon meggyőző érvek voltak... Tudsz azt is a jobberezésen kívül, ha igen fuss neki a 18# válasznak, ahol szét lettél szedve minden tekintetben.
Azért vicces volt látni ahogy eszed elvesztve őrjöngsz és hisztizel mert szembesítenek a valósággal, abba ne hagyd nagyon vicces :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!