Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek kéne-e rovásírást...

Szerintetek kéne-e rovásírást tanítani a magyar iskolákban?

Figyelt kérdés
2010. júl. 31. 11:37
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
66%
jahj hagyjuk már a nemzeti öntudatot. ez nem oda vezetne, te is tudod. Annak igen, akit alapból érdekel, olyanokat mint te. Én gyűlölném ha tanulni kéne, és akár tetszik akár nem, a többség gyűlölné. Akiben pedig még annyi nemzeti öntudat sincs mint bennem, annál már nem minősítem a helyzetet. A nemzeti öntudatot az erősítené ha nem egy süllyedő hajó lenne az országunk, és ha érdekessé tudnák tenni a történelmünk. Ha az iskolai ünnepségekről nem minden gyereknek az unalmas kántálás jutna eszébe, hanem meg tudnák csinálni őgy, hogy lekösse a figyelmüket. A nemzeti öntudatot nem lehet beléjük verni, azt éreztetni kell velük, ami kötelező óra keretében nem fog sikerülni. Ezért nem kedvelik a diákok a magyar irodalmat sem. Mert a kezedbe adják a Petőfi kötetet, hogy nesze fiam, szeresd. Ahelyett hogy elédtennének Csáth Gézától, Adyn keresztül Petőfiig példákat, és majd megszereted egyiket. Nem cisnálnak ekdvet. Szerinted mennyi kedvet csinálna ha heti kétszer rovásírniuk kéne jegyre? Amit rádásul később sehol sem használnak? semennyit. ott van halálra ítélve a nemzeti öntudat hogy sz*rul állunk, éheznek nálunk, és hogy nem tzudják velünk megszerettetni a történelmi emlékeinket.
2010. júl. 31. 13:08
 22/28 anonim ***** válasza:
66%

A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:08

Mélységesen egyetértek. Nemzeti öntudatot nem lehet tanítani, főleg nem így. Történelem órán csak azt lehet hallani, hogy minket mindenki utált, meg velünk hogy kicseszett mindenki, irodalom órán valóban kötelezően szeretni kell. Nemzeti ünnepélyeken évek óta ugyanazt hallom, egy ismétlődő gyászmise az összes. Ebből így nem lesz semmiféle öntudat.

2010. júl. 31. 13:15
 23/28 anonim ***** válasza:

Bumi02, hidd el, hogy ez a "rengeteg fölösleges óra" csak addig fog zavarni, amíg középiskolás vagy. Mivel én inkább a reál tárgyakhoz húzok, a magyarral, törivel stb. voltam így, de ma már (4 évvel érettségi után) azt mondom, hogy kellett azokkal a tárgyakkal is annyit foglalkozni. Mondjuk én az általad említett tárgyakat is keveslem mostmár. A Kalmopyrinen meglepődtem, de azt inkább csak érdekességként mutatták meg, nem?

Egyébként ez már nagyon eltér a témától, de az én szememet a középiskolai nyelvoktatás szúrja legjobban. Na az időpocsékolás (sima tagozat, heti 3 óra). A tanmenet alapján a diák még egy alapfokút sem tesz le a középsuli alatt. (Lehet, hogy nem mindenhol van így, de sok helyen ellazázzák.)

2010. júl. 31. 13:16
 24/28 A kérdező kommentje:

A nyelvoktatás is 0 (kivéve kéttannyelvű gimikben, meg ahol van ilyen szak).

Én is utálom a matekot, sőt az osztályban a többség retteg óra előtt, pedig műszaki suliba járok, de akkor tiltsuk be és nem is hasznos? Attól, hogy utálom még fejlesztheti a gondolkodásomat.

Én nem azt mondom, hogy a rovásírástól emelkedne fel a nemzet, de ez is egy fontos lépés lenne. Heti + 2 magyar óra, ettől még senki sem fog emigrálni.

A nyomorról meg annyit, hogy beszélt erről egy osztálytársam meg a töritanár, hogy ha nem lennének szegények, leszarnák sokan ezt a nemzeti tudatot. De nálam pl. ez nem így működik. Általánosan mondva hülyeség, hogy ez függ a gazdasági helyzettől. Ismerek kbaszott gazdag és kbaszott hülye embert is akinek ez fontos. Normális oktatással lehetne változást elérni, aminek csak egy kis része a rovásírás elsajátítása.

2010. júl. 31. 13:33
 25/28 anonim ***** válasza:
A normális oktatás kezdődjön ott, hogy ami tényleg a mindennapi életben fontos azt sajátítsuk el. MAjd utána lehet extrázni. Valóban van aki szegény és hatalmas nemzeti öntudattal rendelkezik, de az a történelmi múltunkat docsőíti. A csodaszarvas pedig gyönyörű, de valljuk be míg nem telik normális élhetésre engem ez nem érdekel. Egy idő után az emberek ráébrednek arra hogy kevés a legenda, a történelem ha nem emelkedik fel az országunk. Az pedig, hogy a lengeyeleken kívül ténylewg mindenki mindig utált minket nem segít számomra hogy szeressem a hazámat.nincs miért szeretni egy nyomortanyát, ahol oktatni nem tudnak, állást nem kapok, a kormány kib*szik velünk ahol tud, mindennek alá vagyok rendelve csak mert nem a felső osztályba tartozom. Előbb tegyük rendbe a megélhetéshez szükséges dolgokat, mind az oktatásban, mind a politikában, és majd ha minden réteg azt mondja, hogy javult a helyzetünk lehet ilyenekkel próbálkozni. Kötelezővé viszont soha nem fogják tenni, az edig is meglévő tanórákra is kevés az idő. Az iskolát pedig mégjobban gyűlölné mindenki ha napi 8-9 órát kell bent ülnie, csak hogy rovásírást tanulhasson. Egyszerűen nem tartozik bele a napi rutinba, és az elvárható tananyagba. Sokkal hasznosabb lenne, ahogy te is írtad kérdező, a nyelvek oktatásával töltenünk időt,pénzt,energiát.
2010. júl. 31. 13:51
 26/28 A kérdező kommentje:
Jó szarul élünk, mi is panelba, a nyugathoz képest, de sok országban (ahol sokkal nagyobb az öntudat, mint itthom) örülnének annak, ha lenne tv, net, meg minden hétvégén buli egyes fiataloknál... A nemzeti öntudathoz semmi köze a vagyonhoz. És minden egyes emberen múlik, hogy jobb legyen, nem csak a politikusokon. Sőt a többség ha oda kerülne, ugyanúgy lopna, mint a takarító lop Domestost a konyhások kaját, a vállalkozók meg csalnak, ők meg nagyban lopják a lóvét, ennyi semmi különbség, ehhez van hozzáférésük...
2010. júl. 31. 14:47
 27/28 anonim ***** válasza:
Kötelezővé éppen nem tenném, de szakköröket létrehozni nem lenne rossz, aki szeretné az tanulhatna. Bár nekem nem lenne szükségem rá, mert ismerem és tudom is a rovásírást olvasni és írni is;)
2010. júl. 31. 19:31
 28/28 anonim ***** válasza:
Ez egy hatalmas félreértés ám hogy a jólét a tv, internet stb. Ill. mostmár igen, de nálunk ez jóval hamarabb "alappá" vált mint bárhol máshol az országba. A Kádár-rendszer után az emberek nem tudtak lejjebb adni az igényekből, ami extrát már egyzser megkaptak az már alap számukra. Én nem így mérem a szegénységet. Az emberk még most is, persze viszonylag, jól élnek de ez sokáig nem lesz így és már most is lecsúszik az életszínvonal is. ( az más téma hogy átlag ember mamár inkább nem eszikd e a net marad! ) A süllyedő hajót az államunkra értem. Az emberek mindig meglesznek valahogy, max eljutunk odáig hogy nem MAgyarországnak hívják a hazánkat. Az egyelőre "mellékes" hogy a mi életszínvonalunk emnnyire romlik.
2010. júl. 31. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!