Ha az embernek 4 lakása van, ahol felváltva lakaik, akkor a lakcímkártyára ez rá lehet vezetni?
Igen, lehet. ha minden egyes alkalommal amikor a másik lakásába megy át, akkor elballag a Kormányablakba és csináltat egy új lakcímkártyát.
De egy lakcímkártyán egy cím szerepelhet csak, több nem. Válasszon egyet és oda kérje a hivatalos cuccait. Pont erre találták ki a "levelezési cím" megnevezést.
2.-nak.
De amint elkészül az új, a régi érvényét veszti!
#3-nak:
Tévedsz, nem veszti érvényét.
Én magam is kettővel rendelkezem több mint 10 éve, és mindig azt használom ami éppen akkor megfelelő.
De ez csak akkor ajánlott, ha az ingatlan tulajdonosainak ez ellen nincs kifogása!
A rendőrségen volt egy kihallgatásom, és a rendőr megkérdezte hogy azon a címen lakom -e, ami a kártyán van? Mondtam hogy nem, de ha levelet kapok akkor szól a tulaj, aki a nagybátyám.
Mondta, hogy így rendben van. Kidobta neki a gép, hogy nem az a bejelentett lakcímem.
JOGILAG, a régi címes érvénytelen!
Jogilag, nem lehet 2 hivatalos, állandó, lakcímed.
PONT!
#5, #7-nek:
Amikor az új lakcím-kártyámat kiállították, megkérdeztem hogy hol kell leadni a régit. A csaj gúnyosan közölte, hogy tegye el emlékbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!